Επιβεβλημένη, μετά τα έντονα καιρικά φαινόμενα της 11ης και 12ης Ιανουαρίου, είναι η ένταξη του Δήμου Σουφλίου «στο ίδιο καθεστώς με αυτό που εφαρμόστηκε στην περιοχή της Καρδίτσας, στην πρόσφατη θεομηνία του “Ιανού”, με κύριο γνώμονα την άμεση κάλυψη των βιοποριστικών αναγκών των κατοίκων», σύμφωνα με το δήμαρχο, Παναγιώτη Καλακίκο.

«Ο αριθμός των κατοίκων, μεταξύ των οποίων είναι και υπερήλικες, οι οποίοι έμειναν άστεγοι, καθώς οι κατοικίες τους έχουν καταστραφεί ολοσχερώς, είναι τέτοιος που απαιτεί άμεσες λύσεις. Το γεγονός πως βρισκόμαστε στην καρδιά του χειμώνα, με τις θερμοκρασίες στην περιοχή μας να φθάνουν σε πολλούς βαθμούς υπό το μηδέν, σε συνδυασμό με τις συνθήκες που επικρατούν λόγω της πανδημίας του κορονοϊού, ισχυροποιεί την ανάγκη για άμεσες λύσεις», σημειώνει χαρακτηριστικά ο δήμαρχος Σουφλίου περιγράφοντας τη διαμορφωθείσα κατάσταση μετά τη θεομηνία.

Ο κ. Καλακίκος εκφράζει τις ευχαριστίες του προς τον υπουργό Υποδομών και Μεταφορών, Κώστα Καραμανλή και τον γγ Υποδομών, Γιώργο Καραγιάννη «για το ενδιαφέρον που επέδειξαν με άμεση τηλεφωνική επικοινωνία και την αποστολή των κλιμακίων για την καταγραφή των ζημιών που υπέστησαν τόσο κατοικίες όσο και επιχειρήσεις στους οικισμούς Σουφλίου, Μικρού Δερείου, Λυκόφωτος και Κορνοφωλιάς, από τη θεομηνία που έπληξε την περιοχή μας την 11η και 12η Ιανουαρίου, η οποία [καταγραφή] σήμερα ολοκληρώνεται». Ειδική μνεία κάνει και «στην αλληλεγγύη και το ενδιαφέρον που επέδειξαν πολλοί συμπολίτες μας, τόσο του Δήμου Σουφλίου, όσο και πολλών άλλων περιοχών στην πρόσκληση της Δημοτικής Αρχής, για συλλογή ειδών πρώτης ανάγκης προς τους πληγέντες της πρόσφατης θεομηνίας».

 

Share This