DW: Προς βρετανικού τύπου λοκντάουν και η Γαλλία

Από την ερχόμενη Κυριακή κάθε Ευρωπαίος που θέλει να επισκεφθεί τη Γαλλία θα είναι υποχρεωμένος να παρουσιάζει ένα αρνητικό μοριακό τεστ PCR, το οποίο έχει γίνει 72 ώρες πριν το ταξίδι. Το μέτρο ίσχυε ήδη για τους μη Ευρωπαίους, μετά όμως τη χθεσινή -χωρίς αποτέλεσμα- τηλεδιάσκεψη των Ευρωπαίων αρχηγών, η Γαλλία αποφάσισε να το διευρύνει και στους Ευρωπαίους πολίτες. Εξαιρούνται όμως οι διασυνοριακοί εργαζόμενοι και οι οδηγοί των φορτηγών διεθνών μεταφορών, χάρη στη θέληση του προέδρου Μακρόν να διατηρηθεί πάση θυσία μια κάποια ρευστότητα εντός της Ένωσης και να μην αυξηθούν οι καταστροφικές οικονομικές συνέπειες εξαιτίας της πανδημίας.

Η απειλή ενός τρίτου λοκντάουν αιωρείται απειλητικά πάνω από τη Γαλλία, ενόψει μάλιστα των μεταλλάξεων στην Αγγλία και Νότιο Αφρική, οι οποίες είναι πιο μεταδοτικές και ήδη παρούσες στην επικράτεια. “Θα μπορούσαμε να οδηγηθούμε από τη λήψη πιο αυστηρών μέτρων έως το λοκντάουν, εάν το απαιτήσει η κατάσταση” δήλωσε χθες βράδυ στο κανάλι TF1 ο υπουργός Υγείας Ολιβιέ Βεράν. “Δεν είμαστε όμως ακόμα στο σημείο αυτό” πρόσθεσε, θέλοντας να δοθεί κάποιος χρόνος, ώστε να μελετηθούν τα αποτελέσματα της γενικευμένης απαγόρευσης της κυκλοφορίας από τις έξι το απόγευμα. Θεωρείται πιθανό να υπάρξουν νεότερα στοιχεία την ερχόμενη Τρίτη.

Παράλληλα, ο υπουργός συνέστησε να σταματήσει η χρήση της πάνινης μάσκας που φτιάχνει ο καθένας και να προτιμηθούν οι μάσκες ανώτερης ποιότητας “χειρουργικές” ή άλλες που φιλτράρουν καλύτερα τον αέρα.

Πηγή: Deutsche Welle

 

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.