Πέτσας: Η ανάπλαση του Φαληρικού Όρμου αποτελεί “έργο πνοής και προτεραιότητα για την κυβέρνηση”

Η ανάπλαση του Φαληρικού Όρμου αποτελεί “έργο πνοής και προτεραιότητα για την κυβέρνηση” ενώ σε στενή συνεργασία με την Περιφέρεια θα παρακολουθεί την πορεία των εργασιών ώστε “να προχωρούν με ταχύτητα και αρτιότητα”, επισήμανε ο αναπληρωτής υπουργός Εσωτερικών Στέλιος Πέτσας στον περιφερειάρχη Αττικής Γιώργο Πατούλη, κατά τη σχετική ενημέρωση που είχε σήμερα, σύμφωνα με ενημέρωση από την Περιφέρεια.

Στη συνάντηση συμμετείχαν επίσης ο γγ του υποργείου Εσωτερικών Μ. Σταυριανουδάκης, ο διευθυντής Τεχνικών Έργων της Περιφέρειας Αλ. Καλογερόπουλος, ο προϊστάμενος της Διαχειριστικής Αρχής της Περιφέρειας Δ. Δρόσης και η διευθύντρια Αναπτυξιακού Προγραμματισμού της Περιφέρειας Μ. Μίσκα.

Ο κ. Πατούλης υπογράμμισε πως από την πρώτη στιγμή ανάληψης των καθηκόντων του, έθεσε το εμβληματικό αυτό έργο ως προτεραιότητα. Για τον λόγο αυτό, δημιουργήθηκε ειδικό παρατηρητήριο, το οποίο, παρακολουθεί βήμα-βήμα την πορεία υλοποίησης των έργων επιλύοντας άμεσα προβλήματα που πιθανώς προκύπτουν. Σήμερα, προσέθεσε, “μετά τη σχετική επιτάχυνση των ρυθμών, το ποσοστό ολοκλήρωσης των έργων της Α΄Φάσης από 57 ανέβηκε στο 85%” και επισήμανε ότι Α’ φάση αναμένεται να ολοκληρωθεί μέχρι τα τέλη Μαΐου του 2021 και θα ξεκινήσει άμεσα η Β’ Φάση.

Ειδικότερα για την Β’ φάση, ο κ Πατούλης ενημέρωσε τον κ. Πέτσα πως “εντός των επόμενων ημερών θα υπογραφεί η σχετική σύμβαση με τον οικονομικό-νομικό Σύμβουλο, ο οποίος επελέγη με στόχο τη διερεύνηση των λύσεων που προκρίνονται για τη διασφάλιση της βιωσιμότητας του έργου. Ειδικότερα, μεταξύ άλλων θα αναλάβει να υποστηρίξει Νομικό/Οικονομικά και Τεχνικά το εγχείρημα για την εξεύρεση Πόρων από διαφορετικές πηγές Χρηματοδότησης (ΕΤΕΠ, ΕΣΠΑ, Ίδιοι Πόροι, Ταμείο Ανάκαμψης αλλά και να παρέχει υποστήριξη στη διαδικασία δημοπράτησης καθώς και στο σχέδιο για την αξιοποίηση και την λειτουργική βιωσιμότητα του Πάρκου μετά την κατασκευαστική ολοκλήρωσή του.”

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ