Γερμανία: Το λοκντάουν έχει αρχίσει να αποδίδει, λέει ο νέος αρχηγός του κόμματος της Μέρκελ

27.01.21

Το λοκντάουν που έχει επιβληθεί στη Γερμανία για την ανάσχεση των κρουσμάτων του κορονοϊού έχει αρχίσει να αποδίδει, δήλωσε σήμερα ο νέος αρχηγός του κυβερνώντος Χριστιανοδημοκρατικού Κόμματος (CDU) Άρμιν Λάσετ, επισημαίνοντας ότι το ποσοστό μόλυνσης επταημέρου μειώθηκε στο 97,2 ανά 100.000 κατοίκους στο κρατίδιό του, την Βόρεια Ρηνανία Βεστφαλία.

“Η παρούσα εξέλιξη είναι ενθαρρυντική”, δήλωσε στην τοπική βουλή ο Λάσετ, ο οποίος είναι και πρωθυπουργός του κρατιδίου, προσθέτοντας ότι το γραφείο της καγκελαρίου Άγκελα Μέρκελ και οι ηγέτες των κρατιδίων εργάζονται για μια “αλληλουχία βημάτων για πιθανά ανοίγματα” μετά την λήξη του παρόντος λοκντάουν, στις 14 Φεβρουαρίου.

Επισήμανε όμως ότι δεν θα πρέπει να ληφθούν βιαστικές αποφάσεις.

Ο αριθμός των επιβεβαιωμένων κρουσμάτων του κορονοϊού στη Γερμανία αυξήθηκε κατά 13.202 και έφθασε τα 2.161.279, όπως προκύπτει από σημερινά στοιχεία, μειωμένος σε σχέση με μια αύξηση 15.974 της περασμένης εβδομάδας, παρότι ο αριθμός των νεκρών αυξήθηκε κατά 982 φθάνοντας τους 53.972.

Το CDU επέλεξε την περασμένη εβδομάδα τον Λάσετ για νέο αρχηγό του κόμματος της Μέρκελ. Η Μέρκελ έχει δηλώσει ότι δεν θα είναι εκ νέου υποψήφια για την καγκελαρία στις ομοσπονδιακές εκλογές του Σεπτεμβρίου.

Η ίδια είχε πει τον περασμένο χρόνο ότι ο 59χρονος Λάσετ έχει “τα εφόδια” για να είναι υποψήφιος καγκελάριος, η πιο ανοιχτή μορφή στήριξης που έχει προσφέρει σε κάποιο πρόσωπο.

ΠΗΓΗ ΑΠΕ ΜΠΕ

Σχετικά Άρθρα

Κ. Πιερρρακάκης: «Εμπλουτισμός  δεξιοτήτων σε κάθε πτυχή της ζωής μας»

Κ. Πιερρρακάκης: «Εμπλουτισμός δεξιοτήτων σε κάθε πτυχή της ζωής μας»

«Αυτή την στιγμή αρχίζουμε και ξανασκεφτόμαστε τον τρόπο με τον οποίο διενεργείται το Upskilling και το Reskilling, δηλαδή ο εμπλουτισμός δεξιοτήτων σε κάθε πτυχή της ζωής μας» τόνισε ο υπουργός Ψηφιακής Διακυβέρνησης, Κυριάκος Πιερρακάκης στην ημερίδα «Upskilling...

Συνάντηση ΥΠΕΞ με μεταπτυχιακούς φοιτητές του Πανεπιστημίου Tufts

Συνάντηση ΥΠΕΞ με μεταπτυχιακούς φοιτητές του Πανεπιστημίου Tufts

Mεταπτυχιακούς φοιτητές της Σχολής Fletcher του Πανεπιστημίου Tufts υποδέχθηκε νωρίτερα στο υπουργείο Εξωτερικών ο επικεφαλής της ελληνικής διπλωματίας Νίκος Δένδιας. «Παρουσίασα τις προτεραιότητες της ελληνικής εξωτερικής πολιτικής. Ενδιαφέρουσα ανταλλαγή απόψεων για...

Πάσχα στον «Ελληνικό Κόσμο»

Πάσχα στον «Ελληνικό Κόσμο»

Ένα πασχαλινό camp για παιδιά από 5 – 12 ετών & Εκπαιδευτικά Προγράμματα Απριλίου 2023 Η εναλλακτική κατασκήνωση του Κέντρου Πολιτισμού «Ελληνικός Κόσμος», με πασχαλινή, παιχνιδιάρικη διάθεση, δίνει την ευκαιρία στους μικρούς μας φίλους να γεμίσουν δημιουργικά το...

Join in the conversation

Leave a Comment

0 Σχόλια

Share This