Η Πρόεδρος της Δημοκρατίας Κατερίνα Σακελλαροπούλου επικοινώνησε σήμερα τηλεφωνικά με τον Μαρτσέλο Ρεμπέλο ντε Σόουζα (Marcelo Rebelo de Sousa) προκειμένου να τον συγχαρεί για την επανεκλογή του στο αξίωμα του Προέδρου της Πορτογαλικής Δημοκρατίας.  Η κυρία Σακελλαροπούλου ευχήθηκε κάθε επιτυχία στον επανεκλεγέντα ομόλογό της, ενώ τον συνεχάρη και για την ανάληψη της Προεδρίας της ΕΕ για το τρέχον εξάμηνο από την Πορτογαλία. Κατά την διάρκεια της συνομιλίας τους, η Πρόεδρος της Δημοκρατίας ανέπτυξε, επίσης, τις ελληνικές θέσεις για τα εθνικά μας θέματα.

Από την πλευρά του, ο κ. ντε Σούζα ευχαρίστησε την κ. Σακελλαροπούλου για την άμεση επικοινωνία και εξέφρασε την επιθυμία για περαιτέρω εμβάθυνση των ήδη άριστων διμερών μας σχέσεων. Επισήμανε, επίσης, ότι οι δεσμοί φιλίας των δύο χωρών μας είναι πολύ δυνατοί.

Οι δύο Πρόεδροι αντάλλαξαν απόψεις για την κατάσταση της πανδημίας, τονίζοντας ότι δεν υπάρχει περιθώριο εφησυχασμού καθώς ο κίνδυνος δεν έχει εκλείψει. Εξέφρασαν, τέλος, την πρόθεση να συναντηθούν και να ανταλλάξουν απόψεις από κοντά, μόλις το επιτρέψουν οι συνθήκες.

ΠΗΓΗ ΑΠΕ ΜΠΕ

Share This