Ρωσία: Ποινική έρευνα για τον Λ. Βολκόφ, στενό σύμμαχο του Α. Ναβάλνι

28.01.21 | 14:00

Ρώσοι ερευνητές ανακοίνωσαν σήμερα ότι ξεκίνησαν ποινική έρευνα για τον Λεονίντ Βολκόφ, έναν στενό σύμμαχο του φυλακισμένου επικριτή του Κρεμλίνου Αλεξέι Ναβάλνι, λίγες ώρες πριν από την έναρξη της εξέτασης από δικαστήριο της έφεσης του Ναβάλνι.

Η έρευνα εις βάρος του Βολκόφ, ο οποίος τώρα βρίσκεται εκτός Ρωσίας, εντάσσεται στο πλαίσιο της αστυνομικής επιχείρησης με στόχο τους συνεργάτες του Ναβάλνι έπειτα από τις διαδηλώσεις το περασμένο Σάββατο με χιλιάδες ανθρώπους και με αίτημα την απελευθέρωσή του.

Στις 13:00 ώρα Ελλάδος σήμερα αναμένεται να εξεταστεί η έφεση που έχει ασκήσει ο Ναβάλνι επί τις 30ήμερης φυλάκισής του για φερόμενες παραβιάσεις της αποφυλάκισής του υπό όρους, κάτι το οποίο ο ίδιος αρνείται.

Η Ερευνητική Επιτροπή, η οποία ερευνά σοβαρά αδικήματα, κατηγορεί με ανακοίνωσή της τον Βολκόφ ότι κάλεσε εφήβους να συμμετάσχουν στις διαδηλώσεις του Σαββάτου, τις οποίες χαρακτηρίζει παράνομες.

Η αστυνομία φέρεται ότι συνέλαβε σχεδόν 4.000 ανθρώπους στις διαδηλώσεις στη Μόσχα και δεκάδες άλλους σε άλλες πόλεις.

Το πρακτορείο ειδήσεων Interfax επικαλούμενο σήμερα μια πηγή μετέδωσε ότι η αστυνομία συνέλαβε έναν 20χρονο Τσετσένο φυγά, ο οποίος εμφανίζεται σε οπτικό υλικό από τις διαδηλώσεις να εμπλέκεται σε βίαιη αντιπαράθεση με αστυνομικούς.

Οι υποστηρικτές του Ναβάλνι σχεδιάζουν να πραγματοποιήσουν νέες διαδηλώσεις την Κυριακή, τις οποίες οι αρχές έχουν επίσης χαρακτηρίσει παράνομες.

Αργά χθες το βράδυ, η αστυνομία πραγματοποίησε μαζικές έρευνες στα σπίτια υποστηρικτών του Ναβάλνι και σε άλλους χώρους που συνδέονται με εκείνον, συλλαμβάνοντας πολλά άτομα, ανάμεσά τους και τον αδελφό του Όλεγκ, για φερόμενη παραβίαση των περιοριστικών μέτρων κατά του κορονοϊού.

 

ΠΗΓΗ ΑΠΕ ΜΠΕ


Σχετικά Άρθρα

ΕΦΚΑ: Προκήρυξη των θέσεων των 24 Γενικών Διευθυντών-Σύσταση Εταιρίας Αξιοποίησης Ακίνητης Περιουσίας

ΕΦΚΑ: Προκήρυξη των θέσεων των 24 Γενικών Διευθυντών-Σύσταση Εταιρίας Αξιοποίησης Ακίνητης Περιουσίας

Κ.Χατζηδάκης: Ο ΕΦΚΑ εξελίσσεται σταδιακά σε έναν Οργανισμό που ξεκίνησε να λύνει προβλήματα Ο ΕΦΚΑ προχωρά στη προκήρυξη των 24 θέσεων Γενικών Διευθυντών με δυνατότητα πρόσληψης στελεχών τόσο από τον ιδιωτικό όσο και από τον δημόσιο τομέα, στην σύσταση Εταιρίας για...

Βρετανική αντιπροσωπεία επισκέφθηκε τα Ναυπηγεία Ελευσίνας

Βρετανική αντιπροσωπεία επισκέφθηκε τα Ναυπηγεία Ελευσίνας

«Καταλύτης για την περαιτέρω ανάπτυξη του αμυντικού σκέλους του Ναυπηγείου η συμμετοχή των Βρετανών στο πρόγραμμα αναβάθμισης και κατασκευής νέων ΤΠΚ του Πολεμικού Ναυτικού». Αυτό σημειώνεται σε ανακοίνωση με αφορμή την επίσκεψη του Βρετανού υφυπουργού Ευρωπαϊκών...

Οι ευρωπαϊκές αμυντικές δαπάνες έφθασαν και ξεπέρασαν τα 200 δισεκ. ευρώ το 2021

Οι ευρωπαϊκές αμυντικές δαπάνες έφθασαν και ξεπέρασαν τα 200 δισεκ. ευρώ το 2021

Οι ευρωπαϊκές αμυντικές δαπάνες έφθασαν και ξεπέρασαν τα 200 δισεκ. ευρώ το 2021 για πρώτη φορά, ανακοίνωσε σήμερα ο Ευρωπαϊκός Οργανισμός Άμυνας (ΕΟΑ), και αναλογούσαν στο 1,5% του ΑΕΠ των 26 χωρών μελών του ΕΟΑ. Οι ευρωπαϊκές αμυντικές δαπάνες αυξήθηκαν 6% από το...

Join in the conversation

Leave a Comment

0 Σχόλια

Share This