Την αποφασιστικότητα της κυβέρνησης να δώσει λύσεις στα χρονίζοντα προβλήματα της αγοράς εργασίας, αλλά και να βελτιώσει ουσιαστικά το νομοθετικό πλαίσιο του διέπει τις εργασιακές σχέσεις, επιβεβαίωσε ο υπουργός  Εργασίας, Κωστής Χατζηδάκης, στη διάρκεια χθεσινής τηλεδιάσκεψης με τη διοίκηση του Συνδέσμου Βιομηχανιών Ελλάδος (ΣΒΕ), σύμφωνα με σημερινή ανακοίνωση του φορέα.

Κατά την τοποθέτηση του κ. Χατζηδάκη διαπιστώθηκε, σύμφωνα με την ανακοίνωση, «η μεταρρυθμιστική κατεύθυνση που έχει αποφασίσει να ακολουθήσει ο υπουργός στα θέματα της αρμοδιότητάς του, για να μπορέσει η χώρα να συντονισθεί με τα ισχύοντα στις ανεπτυγμένες χώρες της Ευρώπης».

Από την πλευρά της, η διοίκηση του ΣΒΕ επισήμανε ότι οι κύριες προϋποθέσεις για την ενδυνάμωση της παραγωγικής βάσης της χώρας είναι τέσσερις: ο εκσυγχρονισμός της αγοράς εργασίας, η διασφάλιση της απασχόλησης και των δικαιωμάτων των εργαζομένων, καθώς και η θέσπιση σύγχρονων μορφών απασχόλησης που ανταποκρίνονται στις ανάγκες της 4ης Βιομηχανικής Επανάστασης.

Κατά την παρέμβασή του, ο πρόεδρος του ΣΒΕ, Αθανάσιος Σαββάκης, αναφέρθηκε σε ειδικότερα θέματα εκσυγχρονισμού της αγοράς εργασίας και των εργασιακών σχέσεων. Επίσης, σε σχέση με τη διατήρηση των θέσεων εργασίας, παρουσίασε πρόγραμμα επιδότησης εργοδοτικών εισφορών, που αφορά στις υφιστάμενες θέσεις εργασίας των μεταποιητικών επιχειρήσεων.

Στη συνάντηση έλαβαν επίσης μέρος και τοποθετήθηκαν στα θέματα της αρμοδιότητάς τους ο αρμόδιος υφυπουργός Πάνος Τσακλόγλου και οι γενικές γραμματείς του υπουργείου, Άννα Στρατινάκη και Παυλίνα Καρασιώτου._

ΠΗΓΗ ΑΠΕ ΜΠΕ

Share This