Ομόθυμη καταδίκη της τρομοκρατικής επίθεσης κατά του Κ. Μπογδάνου από τα κόμματα

03.02.21

Ομόθυμα, τα κόμματα καταδίκασαν στη Βουλή την χθεσινή τρομοκρατική επίθεση κατά του βουλευτή της ΝΔ Κωνσταντίνου Μπογδάνου.
Τόσο ο αναπληρωτής Υπουργός Εξωτερικών Μιλτιάδης Βαρβιτσιώτης, όσο και ο αρμόδιος τομεάρχης Εξωτερικών του ΣΥΡΙΖΑ Γιώργος Κατρούγκαλος, καθώς και όλοι οι εκπρόσωποι των κομμάτων, έκαναν λόγο για αυτονόητη καταδίκη κάθε τρομοκρατικής ενέργειας.
«Για τη χθεσινοβραδινή  φοβερή επίθεση που δέχτηκε ο συνάδελφος Κωνσταντίνος Μπογδάνος και την οποία πιστεύω καταδικάζει όλος ο ελληνικός λαός, πρέπει το σύνολο των κομμάτων να τοποθετηθούν και να  υπάρξει ομόθυμη καταδίκη εναντίον τέτοιων τρομοκρατικών ενεργειών που έχουν στόχο την φίμωση των βουλευτών και των εκπροσώπων του ελληνικού λαού», τόνισε χαρακτηριστικά ο κ. Βαρβιτσιώτης.
«Πρέπει πολιτικά να τις καταδικάζουμε και να δίνουμε σαφείς κατευθύνσεις προς τις δυνάμεις ασφαλείας να εξιχνιάζονται άμεσα και οι υπεύθυνοι τους να λογοδοτούν στη δικαιοσύνη. Δεν μπορούμε σε καμία περίπτωση να αφήνουμε ατιμώρητες πράξεις που προσβάλουν την κυριαρχία του ελληνικού λαού και τη δημοκρατική του έκφραση», κατέληξε ο κ. Βαρβιτσιώτης, υπενθυμίζοντας ότι και ο ίδιος στο παρελθόν υπήρξε θύμα τέτοιας τρομοκρατικής επίθεσης.
«Είναι αυτονόητη η καταδίκη κάθε τρομοκρατικής ενέργειαςν όπως αυτονόητη είναι και η υποχρέωση της ΕΛΑΣ να ερευνά και να ανταποκρίνεται στο καθήκον και στις ευθύνες της, όπως απορρέουν από το Σύνταγμα για το κράτος δικαίου και τη δημοκρατία», επεσήμανε από την πλευρά του ο κ. Κατρούγκαλος.
Την καταδίκη του κόμματός του για την τρομοκρατική επίθεση κατά του κ. Μπογδάνου, η οποία «δείχνει και τι υπηρετεί», όπως είπε, εξέφρασε και ο βουλευτής του ΚΚΕ Χρήστος Κατσώτης.
«Η Ελληνική Λύση απερίφραστα καταδικάζει την τρομοκρατική επίθεση κατά του κ.Μπογδάνου. Είναι απαράδεκτο, ακόμα και αν διαφωνούμε, να επιχειρούμε να τρομοκρατήσουμε», ανέφερε ο εκπρόσωπος του κόμματος Κωνσταντίνος Χύτας.
«Οι πολιτικές διαφορές δεν έχουν θέση σε τρομοκρατικές ενέργειες. Καταδικάζουμε απερίφραστα», σημείωσε από την πλευρά της η βουλευτής του ΜεΡΑ25 Φωτεινή Μπακαδήμα.

ΠΗΓΗ ΑΠΕ ΜΠΕ

Σχετικά Άρθρα

Συνεργασία μεταξύ του ΟΠΑ και της πρωτοβουλίας ΕΛΛΑ-ΔΙΚΑ ΜΑΣ

Συνεργασία μεταξύ του ΟΠΑ και της πρωτοβουλίας ΕΛΛΑ-ΔΙΚΑ ΜΑΣ

Το Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών (ΟΠΑ) και η ΕΛΛΑ-ΔΙΚΑ ΜΑΣ υπέγραψαν Σύμφωνο Συνεργασίας με στόχο τη δημιουργία κοινών δράσεων για τη στήριξη της ανάπτυξης των επιχειρήσεων/Mελών, την επιχειρηματικότητα και την ενίσχυση της έρευνας και της διασύνδεσης των αποφοίτων...

Ανοιχτό το ενδεχόμενο συνάντησης Παναγιωτόπουλου – Ακάρ

Ανοιχτό το ενδεχόμενο συνάντησης Παναγιωτόπουλου – Ακάρ

Ο υπουργός Εθνικής Άμυνας μιλώντας στον ΣΚΑΙ, αναφέρθηκε στο ενδεχόμενο συνάντησης του με τον Τούρκο ομόλογο του.  Πιο συγκεκριμένα, ο Νίκος Παναγιωτόπουλος τόνισε πως έχει ήδη υπάρξει μία σχετική συζήτηση με την τουρκική πλευρά. Μάλιστα έγινε και πιο συγκεκριμένος,...

Τι περιλαμβάνει η «ατζέντα» της συνάντησης Δένδια – Γκουτέρες στη Νέα Υόρκη;

Τι περιλαμβάνει η «ατζέντα» της συνάντησης Δένδια – Γκουτέρες στη Νέα Υόρκη;

Με τον Γενικό Γραμματέα του ΟΗΕ Αντόνιο Γκουτέρες αναμένεται να συναντηθεί σήμερα ο υπουργός Εξωτερικών Νίκος Δένδιας ο οποίος μετέβη στην Νέα Υόρκη από την Οτάβα που πραγματοποιούσε επίσκεψη. Στη συνάντηση που έχει οριστεί στις 15.00 το μεσημέρι (τοπική ώρα) οι δύο...

Join in the conversation

Leave a Comment

0 Σχόλια

Share This