Ντ. Ράαμπ για Κυπριακό: Όλες οι πλευρές να προσέλθουν στις συνομιλίες με ετοιμότητα για συμβιβασμό

«Μια αποτυχία διευθέτησης λύσης του Κυπριακού μετά από τόσες προσπάθειες δεν θα ωφελήσει κανέναν κι έτσι καλούμε όλες τις πλευρές να προσέλθουν στις συνομιλίες με ετοιμότητα για συμβιβασμό ώστε να υπάρξει θετικό αποτέλεσμα», δήλωσε από την Κύπρο ο Βρετανός υπουργός Εξωτερικών Ντομινίκ Ράαμπ.

Μετά το τέλος της συνάντησης που είχε στο υπουργείο Εξωτερικών με τον Κύπριο ομόλογό του Νίκο Χριστοδουλίδη, ο Βρετανός ΥΠΕΞ αναφέρθηκε στον υποστηρικτικό ρόλο που επιθυμεί να διαδραματίσει το Ηνωμένο Βασίλειο στην προετοιμασία για Άτυπη Πενταμερή Διάσκεψη για το Κυπριακό, καθώς και στις προσπάθειες επανέναρξης των διαπραγματεύσεων, αλλά και την επίλυση του Κυπριακού.

«Θέλουμε να διαδραματίσουμε υποστηρικτικό ρόλο στους ανθρώπους της Κύπρου και στις δύο πλευρές της διαμάχης να βγουν από το αδιέξοδο και να επιτύχουν διευθέτηση προς το συμφέρον όλων», ανέφερε ο κ. Ράαμπ, για να προσθέσει ότι οι Βρετανοί είναι «λαός που ενστικτωδώς λύνει προβλήματα». «Είμαστε Μόνιμο Μέλος του ΣΑ αλλά πάνω από όλα το ΗΒ πιστεύει ότι έχουμε άμεση σχέση με το ζήτημα ως μακροχρόνιος φίλος της Κύπρου», τόνισε.

Ο Ντομινίκ Ράαμπ, ο οποίος νωρίτερα είχε συνάντηση με τον Πρόεδρο της Κυπριακής Δημοκρατίας Νίκο Αναστασιάδη σημείωσε ότι η Βρετανία επιθυμεί να δει «μόνιμο τέλος της διένεξης στην Κύπρο και ευελπιστώ ότι όλες οι πλευρές θα δουν τις ευκαιρίες που παρουσιάζονται», ενώ καταλήγοντας μίλησε για περιφερειακή σταθερότητα στην οποία θα συμβάλλει η λύση του Κυπριακού.

Επιθυμούμε μία δίκαιη και βιώσιμη λύση του Κυπριακού, κατέληξε ο κ. Ραάαμπ, ώστε η επόμενη γενιά των Κυπρίων να αισθάνεται ότι τα όνειρά της θα πραγματοποιηθούν και στις δύο κοινότητες. Μια επανανεωμένη Κύπρος μπορεί να πετύχει την πλήρη της προοπτική, ευημερία, σταθερότητα και ειλικρινά τις κοινές αξίες που ο Νίκος και εγώ μοιραζόμαστε ως λαοί.

ΠΗΓΗ ΑΠΕ ΜΠΕ

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.