Θετικά είναι και αυτή την εβδομάδα τα στοιχεία για την πορεία της πανδημίας στην Ελλάδα, σύμφωνα με τους επικαιροποιημένους χάρτες που αποτυπώνουν την επιδημιολογική εικόνα στα κράτη μέλη της ΕΕ και δημοσίευσε το Ευρωπαϊκό Κέντρο Πρόληψης & Ελέγχου Νόσων (ECDC). Η χώρα μας εξακολουθεί να παραμένει ανάμεσα στις λίγες ευρωπαϊκές που έχουν «πράσινες» περιοχές.

Αυτό αποτυπώνεται μετά από εξέταση των δεδομένων που αφορούν τον συνδυαστικό δείκτη τεστ, νέων κρουσμάτων και δείκτη θετικότητας των δυο τελευταίων εβδομάδων, πράγμα που σημαίνει ότι η Ελλάδα εξακολουθεί να είναι σχετικώς ασφαλέστερη από την υπόλοιπη ΕΕ.

Σε ότι αφορά τον δείκτη θετικότητας η Ελλάδα βρίσκεται ολόκληρη στο “πράσινο” την ώρα που το μεγαλύτερο μέρος της Ευρώπης να παραμένει στο «κίτρινο».

Σύμφωνα με τα παραπάνω στοιχεία στο σύνολο της επικράτειας ο δείκτης θετικότητας βρίσκεται κάτω του ορίου συναγερμού του 4%, αντίθετα με την υπόλοιπη Ευρώπη όπου ο δείκτης είναι μεγαλύτερος από 4.

Αναφορικά με τον αριθμό κρουσμάτων ανά 100.000 κατοίκους, να σημειωθεί ότι οι περισσότερες περιοχές της Ελλάδας βρίσκονται στο πορτοκαλί τώρα, ενώ η Ήπειρος, τα νησιά του Ιονίου, των Κυκλάδων, τα Δωδεκάνησα αλλά και η Κρήτη  βρίσκεται στο κίτρινο χρώμα που σημαίνει πως έχουν και λιγότερα κρούσματα το τελευταίο 14ημερο.

ΠΗΓΗ ΑΠΕ ΜΠΕ

Share This