Ζητούν επείγουσα σύγκληση έκτακτης συνεδρίασης του Συμβουλίου Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων για την Μιανμάρ

Ηνωμένο Βασίλειο, Ευρωπαϊκή Ενωση και 19 ακόμη μέλη του Συμβουλίου Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων του ΟΗΕ ζήτησαν σήμερα την επείγουσα σύγκληση του συμβουλίου για να συζητηθεί η κατάσταση στην Μιανμάρ (Βιρμανία) μετά το στρατιωτικό πραξικόπημα.

Το αίτημα αποτελεί “απάντηση στην κατάσταση έκτακτης ανάγκης που έχει επιβληθεί στην Μιανμάρ, τις καταχρηστικές κρατήσεις πολιτικών αξιωματούχων δημοκρατικά εκλεγμένων και μελών της κοινωνίας των πολιτών”, δήλωσε οι πρεσβευτής του Ηνωμένου Βασιλείου στα Ηνωμένα Εθνη στην Γενεύη Τζούλιαν Μπρέιθγουέιτ.

“Οφείλουμε να απαντήσουμε επειγόντως στην δοκιμασία που περνά ο βιρμανικός λαός και τα ανθρώπινα δικαιώματα στην χώρα, όπου η κατάσταση επιδεινώνεται με ταχύτητα”, δήλωσε ο βρετανός πρεσβευτής κατά την διάρκεια τηλεδιάσκεψης του συμβουλίου.

Δεκάδες χιλιάδες Βιρμανοί κατέβηκαν στους δρόμους για να διαμαρτυρηθούν για το πραξικόπημα τη περασμένης εβδομάδας και την επιστροφή του στρατού στην εξουσία, παρά τις συλλήψεις και την λογοκρισία στο Ιντερνετ.

Η έκτακτη συνεδρίαση θα πραγματοποιηθεί πριν από την έναρξη της τακτικής συνόδου του Συμβουλίου Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων στις 22 Φεβρουαρίου.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

 

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.