Οι Βρετανοί να αναμένουν ότι θα λάβουν επαναληπτικούς εμβολιασμούς κατά της COVID-19 στο μέλλον για να συμβαδίζουμε με τις μεταλλάξεις του ιού, δήλωσε σήμερα ο πρωθυπουργός Μπόρις Τζόνσον.

Καθώς εμβόλια αποστέλλονται σε όλο τον κόσμο, ερευνητές εξετάζουν μικροαλλαγές και ενισχυτικές δόσεις προκειμένου να τα καταστήσουν πιο αποτελεσματικά απέναντι στα νέα παραλλαγμένα στελέχη του ιού, κάποια εκ των οποίων φαίνεται να εξαπλώνονται πιο γρήγορα.

Μεταξύ αυτών που απασχολούν περισσότερο τους επιστήμονες και τους ειδικούς σε θέματα δημόσιας υγείας είναι η λεγόμενη βρετανική, η νοτιαφρικανική και η βραζιλιάνικη παραλλαγή.

“Νομίζω ότι θα πρέπει να συνηθίσουμε στην ιδέα ότι θα εμβολιαστούμε και θα επανεμβολιαστούμε το φθινόπωρο καθώς αντιμετωπίζουμε αυτές τις νέες παραλλαγές”, δήλωσε ο Τζόνσον στο Κοινοβούλιο.

Η Βρετανία έχει ήδη χορηγήσει πάνω από 12,6 εκατ. αρχικές δόσεις εμβολίων κατά της COVID-19 και οδεύει προς την επίτευξη του στόχου της να εμβολιάσει όλους τους ανθρώπους που ανήκουν στις τέσσερις πιο ευπαθείς ομάδες έως τα μέσα Φεβρουαρίου.

Η πανδημία της COVID-19 έχει στοιχίσει τη ζωή σε 2,34 εκατ. ανθρώπους σε όλο τον κόσμο από τότε που εμφανίστηκε στην Κίνα στα τέλη του 2019, σύμφωνα με καταμέτρηση του Reuters, με τη Βρετανία να είναι μεταξύ των χωρών που έχουν υποστεί το μεγαλύτερο πλήγμα.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

 

Share This