Αποζημιώσεις  στους ιδιοκτήτες ακινήτων που πλήττονται από το κούρεμα έως και 100% των ενοικίων δρομολογεί η ΑΑΔΕ.

Mια ένδειξη δίπλα στον ΑΦΜ του εκμισθωτή στη δήλωση Covid θα πληροφορεί τον ιδιοκτήτη εάν ο ενοικιαστής του είναι πληττόμενος και δικαιούται μείωση 40% ή 100% του ενοικίου.

Στην ΑΑΔΕ εκτιμούν ότι η συγκεκριμένη ρύθμιση θα αρχίσει να «τρέχει» από τις δηλώσεις για τα «κουρεμένα» ενοίκια του Ιανουαρίου, που θα υποβληθούν τις επόμενες ημέρες μόλις ανοίξει η ηλεκτρονική πλατφόρμα.
Η ΑΑΔΕ ετοιμάζει να ανοίξει την ηλεκτρονική πλατφόρμα για την υποβολή των δηλώσεων Covid για τα κουρεμένα έως 100% ενοίκια του Ιανουαρίου. Για τα μηδενικά ενοίκια οι ιδιοκτήτες – φυσικά πρόσωπα θα λάβουν από το κράτος το 80% του αρχικού μισθώματος, τα νομικά πρόσωπα το 60% του ενοικίου, ενώ για τα μειωμένα κατά 40% ενοίκια θα αποζημιωθούν για το 50% της ζημιάς που έχουν υποστεί.

Από την ερχόμενη εβδομάδα η ΑΑΔΕ έχει προγραμματίσει να πληρώσει  τα κουρεμένα μισθώματα του Νοεμβρίου , να διενεργήσει συμψηφισμούς φόρου για περίπου 20.000 ιδιοκτήτες που διόρθωσαν τις δηλώσεις Covid Μαρτίου – Αυγούστου 2020  και τις  πληρωμές για τα ενοίκια Δεκεμβρίου. Για τα μειωμένα έως 100% ενοίκια του Ιανουαρίου οι ιδιοκτήτες θα πληρωθούν στις αρχές Μαρτίου.

Share This