Κυρ. Μητσοτάκης: Χρειάζεται μεγάλη προσοχή και να αποφεύγουμε τις άσκοπες μετακινήσεις

«Μόλις ολοκληρώσαμε τη σύσκεψη εδώ στην πολιτική προστασία. Νομίζω ότι είναι απολύτως σαφές ότι βρισκόμαστε αντιμέτωποι εδώ πέρα στην Αττική, με ένα πολύ έντονο καιρικό φαινόμενο το οποίο φαίνεται ότι θα κρατήσει μέχρι αύριο το πρωί. Θα επηρεάσει την Αττική, επηρεάζει ήδη την Εύβοια και θα επηρεάσει και μέχρι αύριο το απόγευμα την Κρήτη», δήλωσε ο Κυριάκος Μητσοτάκης αμέσως μετά το τέλος της σύσκεψης που έγινε στην Πολιτική Προστασία υπό την προεδρία του για την κακοκαιρία.

Ο πρωθυπουργός πρόσθεσε: «Συνιστούμε προφανώς μεγάλη προσοχή σε όλες τις μετακινήσεις, να αποφεύγονται όλες οι περιττές μετακινήσεις. Ο κρατικός μηχανισμός κάνει το καλύτερο δυνατόν για να κρατήσει τους δρόμους ανοικτούς. Και βέβαια η μεγάλη μας έγνοια είναι η ηλεκτροδότηση όπου γνωρίζουμε ότι υπάρχουν προβλήματα, ειδικά στην Αττική. Ο ΔΕΔΔΗΕ έκανε το καλύτερο δυνατό, θα έχετε στη συνέχεια και αναλυτική ενημέρωση για το τι αυτή τη στιγμή συμβαίνει και που υπάρχουν οι βλάβες».

Ο κ. Μητσοτάκης ανέφερε επίσης ότι όλοι θα δείξουμε υπομονή για να αντιμετωπίσουμε ένα φαινόμενο το οποίο πράγματι είναι πρωτόγνωρο. «Από εκεί και πέρα θα συνεχίσουμε να παρακολουθούμε την εξέλιξη του φαινομένου και οι αρμόδιοι υπουργοί και η Πολιτική Προστασία θα σας ενημερώνουν αναλόγως».

Ο πρωθυπουργός αναφέρθηκε και στο θέμα των εμβολιασμών. «Επίσης να τονίσω ότι όπως γνωρίζετε σήμερα έχουν αναβληθεί οι εμβολιασμοί. Θα επανέλθει το υπουργείο υγείας για να καλύψουμε τα χαμένα ραντεβού το συντομότερο δυνατόν, ειδικά αυτά τα οποία αφορούν τη δεύτερη δόση και προφανώς, όπως κάνουμε πάντα, θα φροντίσουμε να αξιοποιήσουμε τα εμβόλια τα οποία έμειναν αδιάθετα μέσω του συστήματος που διαθέτουμε έτσι ώστε να μην πάει καμία δόση χαμένη»

Και καταλήγοντας συνέστησε ξανά προσοχή και να αποφευχθούν οι περιττές μετακινήσεις. «Από εκεί και πέρα, επαναλαμβάνω, μεγάλη προσοχή. Τα παιδιά μας ας χαρούνε το χιόνι, έχει και αυτή την ευχάριστη πτυχή, πάντα όμως με προσοχή και να τονίσω για μία ακόμη φορά να αποφεύγουμε τις περιττές μετακινήσεις όσο αυτό είναι δυνατόν», είπε συγκεκριμένα.

Ο κ. Μητσοτάκης ρωτήθηκε επιπλέον πότε θα επανέλθει η ροή των εμβολιασμών. «Λέτε πότε θα επανέλθουν στον κανονικό προγραμματισμό… Κοιτάξτε αυτό εξαρτάται από τα καιρικά φαινόμενα. Πάντως και χθες που είχαμε έντονα καιρικά φαινόμενα καταφέραμε και κάναμε την πλειοψηφία των εμβολιασμών. Έχουμε τη δυνατότητα σε κάθε περίπτωση να αναπληρώσουμε τα χαμένα ραντεβού το συντομότερο δυνατόν. Όπως βλέπετε η διαδικασία του εμβολιασμού είναι πάρα πολύ καλά οργανωμένη και θα αντιμετωπίσουμε την οποιαδήποτε δυσκολία, όπως το έχουμε κάνει μέχρι στιγμής», απάντησε.

 

ΠΗΓΗ ΑΠΕ ΜΠΕ

 

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.