Οι ευρωπαϊκές αρχές αναμένεται να προτείνουν το εμβόλιο της Johnson & Johnson για τον κορονοϊό αρχές του επόμενου μήνα, ενισχύοντας τις προμήθειες την ίδια στιγμή που οι κυβερνήσεις αγωνίζονται να επιταχύνουν τους εμβολιασμούς, αναφέρει το Bloomberg.

Το πράσινο φως του Ευρωπαϊκού Οργανισμού Φαρμάκων (EMA) αναμένεται στις 11 Μαρτίου, αναφέρει Ευρωπαίος αξιωματούχος στο πρακτορείο. Αυτό θα ανοίξει τον δρόμο ώστε να δοθεί άδεια για έκτακτη χρήση στο τέταρτο εμβόλιο κατά της νόσου Covid-19, μετά τα εμβόλια των Pfizer-BioNTech, Moderna και AstraZeneca.

Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή έχει ανακοινώσει ότι οι παραδόσεις των εμβολίων της J&J αναμένεται να ξεκινήσουν στις αρχές του Απριλίου, ενισχύοντας τις προμήθειες το δεύτερο και το τρίτο τρίμηνο του έτους. Η πρόεδρος της Κομισιόν, Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν στην χθεσινή τηλεδιάσκεψη των ηγετών της Ε.Ε. έδειξε μία διαφάνεια που προβλέπει δραματική αύξηση των παραδόσεων των εμβολίων τους επόμενους μήνες, σύμφωνα με το Bloomberg.

Η αύξηση των προμηθειών μεταβιβάζει το βάρος στις ευρωπαϊκές κυβερνήσεις για την επιτάχυνση των εμβολιασμών, σημειώνει το πρακτορείο. Οι κυβερνήσεις αποδίδουν τις καθυστερήσεις στους εμβολιασμούς στις ελλείψεις στην προμήθεια των εμβολίων, που γίνεται κεντρικά από την Κομισιόν, αλλά και στη χρονοβόρα διαδικασία έγκρισης από τον EMA.

Στις ΗΠΑ, στο μεταξύ, μια επιτροπή συμβούλων από την αμερικανική Επιτροπή Τροφίμων και Φαρμάκων θα συνεδριάσει σήμερα για να αξιολογήσει το εμβόλιο.

 

Share This