Ξεκινάει τη λειτουργία του το mega εμβολιαστικό κέντρο στην Πάτρα-Καθημερινά θα διενεργούνται 900 εμβολιασμοί

Ξεκινάει σήμερα τη λειτουργία του το mega εμβολιαστικό κέντρο στην Πάτρα, σε κτίριο του Οργανισμού Λιμένος Πατρών, το οποίο βρίσκεται στη χερσαία ζώνη του νέου λιμανιού.

Σύμφωνα με όσα έχει αναφέρει ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας, Νίκος Χαρδαλιάς, κατά τις πρόσφατες επισκέψεις του στην Πάτρα, στο κέντρο θα υπάρχουν 16 εμβολιαστικές γραμμές, όπου καθημερινά θα διενεργούνται 900 εμβολιασμοί, ενώ σε μηνιαία βάση θα φθάνουν τους 23.500.

Από σήμερα το πρωί, σύμφωνα με τον Νίκο Χαρδαλιά, θα λειτουργούν οι πρώτες οκτώ εμβολιαστικές γραμμές, ενώ τη Δευτέρα 19 Απριλίου θα προστεθούν και οι υπόλοιπες οκτώ.

Το εμβολιαστικό κέντρο, το οποίο θα λειτουργεί με ευθύνη της Πολιτικής Προστασίας και με τη συνδρομή του υγειονομικού στελεχιακού δυναμικού των Ενόπλων Δυνάμεων, στεγάζεται σε ένα μεγάλο και αυτόνομο κτίριο, το εμβαδόν του οποίου ξεπερνά τα 3.000 τμ.

Η πρόσβαση στο κτίριο είναι εύκολη, αφού βρίσκεται κοντά σε φωτεινούς σηματοδότες της παραλιακής λεωφόρου Ακτής Δυμαίων που οδηγούν στο κεντρικό δρόμο της χερσαίας ζώνης του λιμανιού, ενώ οι μεγάλες ενημερωτικές ταμπέλες που έχουν τοποθετηθεί στην πρόσοψη, το κάνουν ορατό από μεγάλη απόσταση.

Το κτίριο βρίσκεται στη νότια πλευρά του λιμανιού και μακριά από τα σημεία άφιξης και αναχώρησης των επιβατών και των οχημάτων, ενώ διαθέτει άνετους χώρους στάθμευσης και διαφορετικές εισόδους και εξόδους.

Το κτίριο διαθέτει όλες τις απαραίτητες υποδομές για την λειτουργία του ως εμβολιαστικό κέντρο και την εξυπηρέτηση των πολιτών που θα προσέρχονται για εμβολιασμό.

Ήδη έχουν διαμορφωθεί οι χώροι για την υποδοχή των πολιτών, όπου εκεί θα παραδίδουν στη γραμματεία του κέντρου τον κωδικό αριθμό του ραντεβού τους. Στην συνέχεια θα μεταβαίνουν στο σημείο αναμονής μέχρι να έλθει η σειρά τους να εμβολιαστούν, ενώ μέσα στο εμβολιαστικό κέντρο θα υπάρχει, όπως προαναφέρθηκε, ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό.

Μετά τον εμβολιασμό τους οι πολίτες θα περιμένουν σε άνετους χώρους μέχρι να ολοκληρωθεί ο χρόνος που απαιτείται, ώστε να αντιμετωπιστούν τυχόν αλλεργικές αντιδράσεις ή παρενέργειες.

ΠΗΓΗ ΑΠΕ ΜΠΕ

 

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.