Σε νέα επίθεση κατά της Ελλάδας προχώρησε ο Χουλουσί Ακάρ, κάνοντας λόγο για “Γαλάζια πατρίδα” και αποστρατιωτικοποίηση νησιών στο Αιγαίο.

Ο Τούρκος υπουργός Άμυνας ανέφερε χαρακτηριστικά ότι “η Ελλάδα με στόχο να προκαλέσει κάνει διάφορες ασκήσεις, παραβιάζει τις συνθήκες και έχει στρατό στα νησιά που πρέπει να είναι αποστρατιωτικοποιημένα”, όπως μετέδωσε ο ΣΚΑΪ.

Μάλιστα, ο Χ. Ακάρ υποστήριξε ότι η Αθήνα έχει στο Αιγαίο και στην Ανατολική Μεσόγειο απαιτήσεις “που δεν έχουν καμία λογική ούτε νομική βάση και έτσι αυξάνει την ένταση” για να προσθέσει ότι “οι όροι των Συνθηκών της Λωζάνης του 1923 και του 1947 των Παρισίων είναι ξεκάθαροι. Εναντίον ποιου εξοπλίζονται τα νησιά με αποστρατιωτικοποιημένο καθεστώς”.

Επαναλαμβάνοντας την προπαγανδιστική ρητορική περί “Γαλάζιας πατρίδας”, ο ανέφερε ότι η Τουρκία δεν πρόκειται να επιτρέψει κανένα τετελεσμένο, καθώς θεωρεί ότι η Ελλάδα και η Κύπρος προσπαθούν να καταπατήσουν τα δικαιώματα της Τουρκίας.

Όπως είπε: “Ξεκαθαρίζουμε πως εμείς δεν έχουμε βλέψεις στα εδάφη κανενός και στα δικαιώματα κανενός. Όμως είμαστε επίμονοι, αποφασισμένοι και ικανοί να υπερασπιστούμε τα δικαιώματα και τα συμφέροντά μας στη Γαλάζια πατρίδα μας που περιλαμβάνει και της Κύπρο. Δεν θα επιτρέψουμε κανένα τετελεσμένο”.

Κατηγόρησε επίσης την Ελλάδα για επεκτατική πολιτική και για το εξοπλιστικό της πρόγραμμα, λέγοντας πως είναι “μάταιος κόπος”.

“Στην Ελλάδα”, είπε, “υπάρχει ένα πάθος για εξοπλισμούς. Ωστόσο, πρέπει να γίνει αντιληπτό και γνωστό ότι αυτό είναι καθαρά ένα όνειρο και μια μάταιη προσπάθεια, χωρίς μαθηματική συνοχή και ότι τη μεγαλύτερη ζημιά θα την υποστεί ο ελληνικός λαός”.

Ο Τούρκος υπουργός Άμυνας υπογράμμισε ότι “η λύση για τα προβλήματα μεταξύ μας με την Ελλάδα δεν είναι οι τρίτοι. Επομένως, οι απόπειρες της Ελλάδας να μετατρέψει τα προβλήματά της με την Τουρκία σε προβλήματα τρίτων, όπως μεταξύ Τουρκίας-ΕΕ, Τουρκίας-ΗΠΑ, Τουρκίας-ΝΑΤΟ, δεν είναι ούτε νόμιμες ούτε ηθικές”.

 

Share This