Συνάντηση Προέδρου Κ.Ε.Ε.Ε. με τον Επικεφαλής του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου στην Ελλάδα

Συνεχίζοντας τις συναντήσεις του με τους ευρωπαϊκούς θεσμούς, για την εξωστρέφεια των επιμελητηρίων, ο Πρόεδρος της Κεντρικής Ένωσης των Επιμελητηρίων Ελλάδος και του Επαγγελματικού Επιμελητηρίου Αθηνών  κ. Γιάννης Χατζηθεοδοσίου, είχε συνάντηση με τον κ.  Κωνσταντίνο Τσουτσοπλίδη, επικεφαλής του Γραφείου του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου στην Ελλάδα.

 Κατά τη συνάντηση ο Προέδρος της Κ.Ε.Ε.Ε. & του Ε.Ε.Α. ενημερώθηκε  για το έργο και τις δραστηριότητες του γραφείου του Ε.Κ, ενώ του δόθηκε η ευκαιρία να παρουσιάσει τον θεσμικό ρόλο των Επιμελητηρίων της χώρας.  Η Κ.Ε.Ε.Ε., όπως και τα Επιμελητήρια-μέλη της, είναι ο συνδετικός κρίκος των επιχειρήσεων με τη δημόσια διοίκηση και ο επίσημος χώρος διαλόγου ανάμεσα στην πολιτεία και τις παραγωγικές τάξεις.

Υπήρξε επίσης μεταξύ των δύο πλευρών, αμοιβαία δέσμευση για περαιτέρω συνεργασία των δύο φορέων με την από κοινού οργάνωση διαδικτυακών συναντήσεων με Ευρωβουλευτές-εισηγητές για τον νομοθετικό σχεδιασμό και την εφαρμογή  του σε θέματα που αφορούν τις επιχειρήσεις, όπως την πράσινη ενέργεια, το ψηφιακό μέλλον κ.ά.

Αξίζει να σημειωθεί  ότι στο πλαίσιο της εξωστρεφούς διαδικασίας που εγκαινιάσθηκε από τον πρόεδρο της Κ.Ε.Ε.Ε. είχε προηγηθεί συνάντηση με την επικεφαλής της αντιπροσωπείας του Γραφείου της Ευρωπαϊκής Επιτροπής στην Ελλάδα κ. Νιόβη Ρίγκου.

Πηγή:eea.gr

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.