Τ. Θεοδωρικάκος: Ήρθε η ώρα να τελειώσουμε με τον χουλιγκανισμό

«Αγέλη ανθρωποειδών, ετών 20» χαρακτήρισε ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη Τάκης Θεοδωρικάκος, την συμμορία χούλιγκαν που δολοφόνησε τον 19χρονο ‘Αλκη στην περιοχή Χαριλάου, μιλώντας σήμερα στον ρ/σ ΣΚΑΪ και ανέφερε ότι τους τελευταίους μήνες έχουν σημειωθεί πολλές συμπλοκές χούλιγκαν όπου εκδηλώνεται μια πρωτοφανής βιαιότητα, αγριότητα και ασέβεια στην ανθρώπινη ζωή.

Ο υπουργός υπογράμμισε ότι ο χουλιγκανισμός διαπλέκεται με διάφορα αδικήματα και εγκλήματα, με ναρκωτικά, με οπλοκατοχή, με βιαιότητες και τόνισε ότι «η δολοφονία του 19χρονου ‘Αλκη οφείλει να είναι για όλους μας, για την Πολιτεία, το κράτος, τους αθλητικούς παράγοντες, για το σύνολο της κοινωνίας ένα σημείο τομής, να βάλουμε τέλος στη βία και στο χουλιγκανισμό μέσα και έξω απ’ το γήπεδο».

Παράλληλα, επεσήμανε ότι «πριν από τρία χρόνια αυτή η κυβέρνηση ψήφισε τον νόμο με τον οποίο υπάρχει το ιδιώνυμο για πράξεις αθλητικής βίας, δηλαδή όταν κάποιος τιμωρείται με ποινή φυλάκισης, αυτή δεν έχει ανασταλτικό χαρακτήρα» και απηύθυνε κάλεσμα στους αθλητικούς παράγοντες να συνεργαστούν, γιατί κανέναν δεν συμφέρει να υπάρχουν αυτά τα φαινόμενα και οι συμμορίες.

Σχετικά με τις συλλήψεις ο κ. Θεοδωρικάκος ανέφερε:

«Ήταν ζήτημα τιμής για την Αστυνομία, για την δικαιοσύνη, για την ελληνική Πολιτεία στο σύνολό της, να βρεθούν οι ένοχοι και να οδηγηθούν στη δικαιοσύνη. Αυτό έγινε πραγματικότητα. Μέσα σε ελάχιστες ημέρες βγήκαν εντάλματα για έντεκα ανθρώπους, οι εννέα ήδη έχουν οδηγηθεί στην δικαιοσύνη». Και πρόσθεσε ότι εκκρεμούν δύο συλλήψεις από τα εντάλματα. Η μια περίπτωση βρίσκεται στην Ελλάδα «και οι αρχές κάνουν αυτό που πρέπει» και η δεύτερη πρόκειται για έναν πολίτη Αλβανίας, ο οποίος διέφυγε στη χώρα του. «Αναμένουμε εντός της σήμερον από τον αρμόδιο εισαγγελέα να εκδοθεί διεθνές ένταλμα σύλληψης και να ζητήσουμε από το αλβανικό κράτος να τον συλλάβει προκειμένου να δικαστεί εδώ», συμπλήρωσε ο υπουργός.

«Δεν υπάρχει τίποτα χειρότερο για τους γονείς που χάνουν τα παιδιά τους και ας κρατήσουμε όλοι το μήνυμα ενότητας και αγάπης από αυτούς τους ανθρώπους για να κάνουμε τις αναγκαίες πράξεις και να λάβουμε τις αποφάσεις για να μην ξαναχαθεί ανθρώπινη ζωή μέσα από την βία και την εγκληματικότητα του οπαδικού χουλιγκανισμού», τόνισε επίσης ο κ. Θεοδωρικάκος και πρόσθεσε ότι συνεχίζονται οι έλεγχοι της Αστυνομίας στους ονομαζόμενους συνδέσμους φιλάθλων και κλείνει όσους δεν έχουν άδεια, ενώ έχει κατασχέσει μεγάλο αριθμό αντικειμένων που μπορούν να χρησιμοποιηθούν ως φονικά όπλα.

ΠΗΓΗ ΑΠΕ ΜΠΕ

 

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.