Μόσχα: Οι ένοπλες δυνάμεις στις δυτικές περιοχές της χώρας θα επιστρέψουν στις κανονικές θέσεις τους μέσα σε 3 με 4 εβδομάδες

Η διάταξη των ενόπλων δυνάμεων της Ρωσίας στο δυτικό τμήμα της χώρας θα επανέλθει στο φυσιολογικό μέσα σε τρεις ως τέσσερις εβδομάδες, δήλωσε σήμερα ο πρεσβευτής της Ρωσίας στην Ιρλανδία, όπως μετέδωσε το ρωσικό πρακτορείο ειδήσεων TASS.

Η Ρωσία ανακοίνωσε πως σήμερα αποσύρονται και άλλες δυνάμεις της που είχαν περικυκλώσει την Ουκρανία, όμως το ΝΑΤΟ κάλεσε τη Μόσχα να αποδείξει πως αποσύρει τα στρατεύματά της, λέγοντας πως υπάρχουν ενδείξεις ότι βρίσκονται καθ’ οδόν και άλλα στρατεύματα.

 

Γ. Στόλτενμπεργκ: Μέχρι τώρα η Ρωσία δεν έχει δείξει καμία αποκλιμάκωση επί του πεδίου

«Μέχρι τώρα η Ρωσία δεν έχει δείξει καμία αποκλιμάκωση επί του πεδίου», επανέλαβε σήμερα ο Γενικός Γραμματέας του ΝΑΤΟ Γενς Στόλτεμπεργκ προσερχόμενος στο Συμβούλιο Υπουργών ‘Αμυνας της Συμμαχίας στις Βρυξέλλες.

Αντιθέτως, είπε ο Στόλτενμπεργκ, η Ρωσία συνεχίζει να αναπτύσσει τις στρατιωτικές δυνάμεις και ο αριθμός των ρωσικών στρατευμάτων στα σύνορα με την Ουκρανία συνεχίζει να αυξάνεται. Το ΝΑΤΟ, είπε, παρακολουθεί τις κινήσεις της Ρωσίας και αναμένει να δει αν θα αποσύρει τα στρατεύματά της από τα ουκρανικά σύνορα. «Προς το παρόν βλέπουμε μετακίνηση μπρος-πίσω των δυνάμεων. Η μετακίνηση δεν σημαίνει απόσυρση», δήλωσε ο Στόλτενμπεργκ, τονίζοντας ότι η Ρωσία διατηρεί την ικανότητα πλήρους εισβολής στην Ουκρανία, χωρίς χρόνο προειδοποίησης.

Παράλληλα, ο Γ. Στόλτενμπεργκ τόνισε ότι το ΝΑΤΟ είναι έτοιμο να συζητήσει με τη Ρωσία, αλλά ταυτόχρονα προετοιμάζεται για το χειρότερο. Θα συνεχίσουμε να στέλνουμε αυτό το μήνυμα, είπε, ελπίζοντας ότι η Ρωσία θα διαλέξει το δρόμο της διπλωματίας. Πρόσθεσε ότι κάποια μηνύματα για διπλωματία από τη Μόσχα, είναι λόγος για μια «συγκρατημένη αισιοδοξία».

ΠΗΓΗ ΑΠΕ ΜΠΕ