Τηλεδιάσκεψη κορυφής με τη συμμετοχή πολλών ηγετών και του ΝΑΤΟ για τη ρωσική εισβολή στην Ουκρανία

Feb 28, 2022

Τηλεδιάσκεψη κορυφής υπό την ονομασία « Quint élargi» στην οποία θα λάβουν μέρος οι αρχηγοί κρατών και κυβερνήσεων των ΗΠΑ, της Γαλλίας, της Γερμανίας, της Ιταλίας, της Πολωνίας, της Ρουμανίας, του Καναδά, της Ιαπωνίας, καθώς και οι ιθύνοντες των ευρωπαϊκών θεσμών και του ΝΑΤΟ θα πραγματοποιηθεί σήμερα στις 18:30 ώρα Ελλάδας.

Ο πρόεδρος της Γαλλίας θα υποδεχθεί στην συνέχεια στο Μέγαρο των Ηλυσίων τον γερμανό καγκελάριο Ολαφ Σολτς και την πρόεδρο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν για δείπνο εργασίας με εκπροσώπους των ευρωπαίων βιομηχάνων για να συζητήσουν «τα διακυβεύματα της ευρωπαϊκής οικονομικής κυριαρχίας και υπό το πρίσμα των γεγονότων στην Ουκρανία», ανακοίνωσε η γαλλική προεδρία.

Το μεγαλύτερο μέρος του σημερινού προγράμματος του Εμανουέλ Μακρόν θα είναι αφιερωμένο στην κρίση, αφού συγκαλεί το συμβούλιο Αμυνας και Ασφάλειας, πριν συναντηθεί με τον πρωθυπουργό Ζαν Καστέξ.

Στις 15.00 τοπική ώρα, ο Εμανουέλ Μακρόν θα συναντηθεί με την πρόεδρο της Γεωργίας Σαλομέ Ζουραμπισβίλι «για να συζητήσουν τα διακυβεύματα της περιφερειακής σταθερότητας στο πλαίσιο του πολέμου στην Ουκρανία», αναφέρεται στην ανακοίνωση του Μεγάρου των Ηλυσίων.

Ο πρόεδρος της Γαλλίας συνομίλησε με την γεωργιανή ομόλογό του τηλεφωνικά το Σάββατο και εξέφρασε «την αποφασιστικότητά του για την υποστήριξη των εταίρων, γειτόνων προς ανατολάς» της ΕΕ «απέναντι σε οποιαδήποτε απόπειρα πρόκλησης εντάσεων και αποσταθεροποίησης».

Ο υπουργός Εξωτερικών της Γαλλίας Ζαν-Ιβ Λεντριάν είχε δηλώσει την Παρασκευή ότι η ρωσική επίθεση κατά της Ουκρανίας είναι πιθανόν να επεκταθεί στον Μόλδοβα και την Γεωργία.

Από την γαλλική προεδρία δεν αποκλείεται το ενδεχόμενο οι Ολαφ Σολτς και Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν να συμμετάσχουν από το Μέγαρο των Ηλυσίων στην τηλεδιάσκεψη κορυφής.

Εκτός του ουκρανικού, στόχος του δείπνου εργασίας στο Μέγαρο των Ηλυσίων θα είναι επίσης η προετοιμασία συνόδου κορυφής που θα οργανωθεί υπό την αιγίδα της γαλλικής προεδρίαςτου Ευρωπαϊκού Συμβουλίου, στις 10 και 11 Μαρτίου, και θα είναι αφιερωμένη στο «ευρωπαϊκό μοντέλο ανάπτυξης και επενδύσεων», διευκρινίζεται επίσης στην ανακοίνωση της γαλλικής προεδρίας.

ΠΗΓΗ ΑΠΕ ΜΠΕ

 

Σχετικά Άρθρα

ΕΥΔΑΠ: ΔΙΑΚΟΠΗ ΝΕΡΟΥ ΣΤΟ ΠΑΝΟΡΑΜΑ ΓΑΛΑΤΣΙΟΥ

ΕΥΔΑΠ: ΔΙΑΚΟΠΗ ΝΕΡΟΥ ΣΤΟ ΠΑΝΟΡΑΜΑ ΓΑΛΑΤΣΙΟΥ

Η ΕΥΔΑΠ ανακοινώνει ότι, λόγω έκτακτων τεχνικών εργασιών σε κεντρικό τροφοδοτικό αγωγό ύδρευσης, θα σημειωθεί πτώση της πίεσης έως και πλήρης διακοπή της παροχής του νερού στην ευρύτερη περιοχή του Πανοράματος Γαλατσίου. Διάρκεια: από ώρα 08:00 της Πέμπτης 1...

Νέοι κανόνες από την Ε.Ε για την ασφάλεια των προϊόντων

Νέοι κανόνες από την Ε.Ε για την ασφάλεια των προϊόντων

Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή δηλώνει ικανοποιημένη για την προσωρινή πολιτική συμφωνία που επετεύχθη χθες μεταξύ του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου και του Συμβουλίου επί των βασικών στοιχείων του κανονισμού για τη γενική ασφάλεια των προϊόντων. Όλα αυτά έπειτα από υποβολή σχετικής...

Κώστας Καραμανλής: Δημοπρατούμε τρία ακόμη μεγάλα έργα στην Αττική μέσα στο 2022, τον Προαστιακό Δυτικής Αττικής, την επέκταση του Μετρό προς Ίλιον και τη Δυτική Περιφερειακή Αιγάλεω

Κώστας Καραμανλής: Δημοπρατούμε τρία ακόμη μεγάλα έργα στην Αττική μέσα στο 2022, τον Προαστιακό Δυτικής Αττικής, την επέκταση του Μετρό προς Ίλιον και τη Δυτική Περιφερειακή Αιγάλεω

Για τα νέα μεγάλα έργα, που θα προκηρυχθούν μέχρι το τέλος του έτους, τα διόδια στην Αττική Οδό και τις αλλαγές στον ΚΟΚ, μίλησε ο Υπουργός Υποδομών και Μεταφορών, κ. Κώστας Καραμανλής, στο ραδιοφωνικό σταθμό ΣΚΑΪ 100,3 FM και στον κ. Δημήτρη Οικονόμου και τον κ. Άκη...

Join in the conversation

Leave a Comment

0 Comments

Share This