Οι ρωσικές δυνάμεις έχουν καταλάβει το πυρηνικό εργοστάσιο Ζαπορίζια, σύμφωνα με τις ουκρανικές αρχές – Κατασβέστηκε η φωτιά στο κτίριο

Οι ένοπλες δυνάμεις της Ρωσίας έχουν καταλάβει το πυρηνικό εργοστάσιο Ζαπορίζια στο νοτιοανατολικό τμήμα της Ουκρανίας, ανακοίνωσαν σήμερα οι τοπικές αρχές. “Το επιχειρησιακό προσωπικό παρακολουθεί την κατάσταση των αντιδραστήρων”, ανέφεραν στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, ενώ πρόσθεσαν ότι οι προσπάθειες για τη διασφάλιστη της λειτουργίας ακολουθούν τους κανόνες ασφαλείας.

Η Ουκρανία ανακοίνωσε ότι οι ρωσικές δυνάμεις βομβάρδισαν στο πυρηνικό εργοστάσιο τα ξημερώματα της Παρασκευής, προκαλώντας πυρκαγιά σε κτίριό του. Η φωτιά κατασβέστηκε νωρίτερα σήμερα το πρωί.

 

Η Μαριούπολη παραμένει υπό ουκρανικό έλεγχο, αλλά δέχεται σφοδρά πλήγματα από τις ρωσικές δυνάμεις, σύμφωνα με τις υπηρεσίες πληροφοριών του βρετανικού υπ.  Άμυνας

Η Μαριούπολη, η πόλη-λιμάνι στη νοτιοανατολική Ουκρανία, παραμένει υπό ουκρανικό έλεγχο, αλλά έχει περικυκλωθεί από τις ρωσικές δυνάμεις και υφίσταται σφοδρά πλήγματα, αναφέρεται σε επικαιροποιημένη αναφορά των υπηρεσιών πληροφοριών του υπουργείου Άμυνας της Βρετανίας. “Η Μαριούπολη παραμένει υπό ουκρανικό έλεγχο, αλλά έχει πιθανόν περικυκλωθεί από ρωσικές δυνάμεις”, σύμφωνα με το βρετανικό υπουργείο Άμυνας. “Οι αστικές υποδομές της πόλης υφίστανται σφοδρά πλήγματα από τις ρωσικές δυνάμεις”, προσθέτει.

ΠΗΓΗ ΑΠΕ ΜΠΕ