Τηλεδιάσκεψη των ηγετών της G7 την Κυριακή με τη συμμετοχή του Ζελένσκι

06.05.22 | 14:38

Οι ηγέτες των χωρών της G7 θα πραγματοποιήσουν την Κυριακή τηλεδιάσκεψη αφιερωμένη στον πόλεμο στην Ουκρανία, στην οποία θα συμμετάσχει και ο Ουκρανός πρόεδρος Βολοντίμιρ Ζελένσκι, ανακοίνωσε σήμερα εκπρόσωπος του Γερμανού καγκελαρίου Όλαφ Σολτς.

“Η 8η Μαΐου είναι μια ιστορική ημέρα που σηματοδοτεί το τέλος του Β’ Παγκόσμιου Πολέμου στην Ευρώπη ο οποίος έσπειρε τον τρόμο, την καταστροφή και τον θάνατο στην Ευρώπη”, δήλωσε η Κριστιάν Χόφμαν, η εκπρόσωπος του Σολτς, στην τακτική ενημέρωση του Τύπου, εκτιμώντας ότι λόγω του πολέμου στην Ουκρανία “η συνοχή της G7 είναι πιο σημαντική από ποτέ”.

Φέτος η Γερμανία έχει αναλάβει την προεδρία της Ομάδας των 7.

Η συνεδρίαση αυτή της G7, η τρίτη από την αρχή του έτους, θα είναι αφιερωμένη “κυρίως στην κατάσταση στην Ουκρανία”, σημείωσε η Χόφμαν.

Ο Αμερικανός πρόεδρος Τζο Μπάιντεν είχε αναφερθεί νωρίτερα αυτή την εβδομάδα στη διεξαγωγή μιας συνεδρίασης της G7, με στόχο να συζητηθεί το ενδεχόμένο επιβολής περαιτέρω κυρώσεων εναντίον της Ρωσίας για την εισβολή της στην Ουκρανία, χωρίς ωστόσο να διευκρινίσει πότε αυτή θα πραγματοποιηθεί.

“Είμαστε πάντα ανοικτοί σε επιπλέον κυρώσεις”, σχολίασε την Τετάρτη ο Λευκός Οίκος, προσθέτοντας ότι η Ουάσινγκτον θα συζητήσει με τα μέλη της G7 “τι θα κάνουμε και τι όχι”.

Στην Ομάδα των 7 συμμετέχουν οι επτά πιο πλούσιες χώρες του κόσμου: η Γερμανία, ο Καναδάς, οι ΗΠΑ, η Γαλλία, η Βρετανία, η Ιταλία και η Ιαπωνία.

ΠΗΓΗ ΑΠΕ ΜΠΕ

 


Σχετικά Άρθρα

ΕΦΚΑ: Προκήρυξη των θέσεων των 24 Γενικών Διευθυντών-Σύσταση Εταιρίας Αξιοποίησης Ακίνητης Περιουσίας

ΕΦΚΑ: Προκήρυξη των θέσεων των 24 Γενικών Διευθυντών-Σύσταση Εταιρίας Αξιοποίησης Ακίνητης Περιουσίας

Κ.Χατζηδάκης: Ο ΕΦΚΑ εξελίσσεται σταδιακά σε έναν Οργανισμό που ξεκίνησε να λύνει προβλήματα Ο ΕΦΚΑ προχωρά στη προκήρυξη των 24 θέσεων Γενικών Διευθυντών με δυνατότητα πρόσληψης στελεχών τόσο από τον ιδιωτικό όσο και από τον δημόσιο τομέα, στην σύσταση Εταιρίας για...

Βρετανική αντιπροσωπεία επισκέφθηκε τα Ναυπηγεία Ελευσίνας

Βρετανική αντιπροσωπεία επισκέφθηκε τα Ναυπηγεία Ελευσίνας

«Καταλύτης για την περαιτέρω ανάπτυξη του αμυντικού σκέλους του Ναυπηγείου η συμμετοχή των Βρετανών στο πρόγραμμα αναβάθμισης και κατασκευής νέων ΤΠΚ του Πολεμικού Ναυτικού». Αυτό σημειώνεται σε ανακοίνωση με αφορμή την επίσκεψη του Βρετανού υφυπουργού Ευρωπαϊκών...

Οι ευρωπαϊκές αμυντικές δαπάνες έφθασαν και ξεπέρασαν τα 200 δισεκ. ευρώ το 2021

Οι ευρωπαϊκές αμυντικές δαπάνες έφθασαν και ξεπέρασαν τα 200 δισεκ. ευρώ το 2021

Οι ευρωπαϊκές αμυντικές δαπάνες έφθασαν και ξεπέρασαν τα 200 δισεκ. ευρώ το 2021 για πρώτη φορά, ανακοίνωσε σήμερα ο Ευρωπαϊκός Οργανισμός Άμυνας (ΕΟΑ), και αναλογούσαν στο 1,5% του ΑΕΠ των 26 χωρών μελών του ΕΟΑ. Οι ευρωπαϊκές αμυντικές δαπάνες αυξήθηκαν 6% από το...

Join in the conversation

Leave a Comment

0 Σχόλια

Share This