Με γρήγορους ρυθμούς ξεκινούν οι αιτήσεις που αφορούν το νέο πρόγραμμα κατάρτισης σε ψηφιακές και πράσινες δεξιότητες για 80.000 ανέργους που θα υλοποιήσει ο ΟΑΕΔ (νυν ΔΥΠΑ). Πρόκειται για ένα νέο επίδομα που αφορά ανέργους.

Ο Υπουργός Εργασίας, Κωστής Χατζηδάκης, και ο διοικητής της ΔΥΠΑ π.ΟΑΕΔ, Σπύρος Πρωτοψάλτης, παρουσίασαν τα προγράμματα κατάρτισης σε ψηφιακές και πράσινες δεξιότητες. Οι άνεργοι που θα ενταχθούν και θα ολοκληρώσουν το πρόγραμμα αυτό θα λάβουν μέχρι 1000 ευρώ ως έκτακτο εκπαιδευτικό επίδομα. Οι δικαιούχοι μετά την αίτηση τους θα λαμβάνουν voucher για να πραγματοποιούν την Κατάρτιση Δωρεάν, ενώ ταυτόχρονα θα παίρνουν και χρήματα (εκπαιδευτικό επίδομα). Ο συνολικός προϋπολογισμός του προγράμματος ανέρχεται σε 100 εκατ. ευρώ με την χρήση πόρων του Ταμείου Ανάκαμψης.

Οι άνεργοι πραγματοποιούν στις 27 Ιουλίου αίτηση ένταξης στο πρόγραμμα που αφορά 80.000 ανέργους στο voucher.gov.

Πριν από αυτό έχουν τη δυνατότητα να πραγματοποιήσουν εκδήλωση ενδιαφέροντος για πρόγραμμα κατάρτισης στο GoLearn που είναι και επίσημα φορέας είναι ενταγμένος στο μητρώο παρόχων κατάρτισης της ΔΥΠΑ (ΠΡΩΗΝ ΟΑΕΔ)

Share This