Σταθερά κατά της πρότασης της Ευρωπαϊκής Επιτροπής για μείωση της κατανάλωσης του φυσικού αερίου περίπου 15%, παραμένει η Ελλάδα, βάσει όσων δήλωσε και σήμερα ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Γιάννης Οικονόμου.

Μάλιστα, όπως πηγές του Μεγάρου Μαξίμου αναφέρουν, ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης σχεδιάζει μία σειρά αντιπροτάσεων που θα αφορούν την ασφάλεια της εφοδιαστικής αλυσίδας αλλά και τις τιμές που σχετίζονται με το φυσικό αέριο και την ενεργειακή κρίοση.

«Ο πρωθυπουργός βρίσκεται σε συνεχή επικοινωνία με ομολόγους του με αξιωματούχους της ευρωπαϊκής επιτροπής. Συνεχίζουμε να υποστηρίζουμε τις απόψεις αυτές και κάθε ιδέα και κάθε πρόταση που έχουμε και που είμαστε πεπεισμένοι ότι συμβάλλει στην πιο αποτελεσματική αντιμετώπιση της ενεργειακής κρίσης θα τη μοιραζόμαστε και με τους υπόλοιπους ηγέτες των χωρών της Ευρώπης αλλά και με τους αρμόδιους αξιωματούχους της ευρωπαϊκής επιτροπής», σημείωσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος κατά την διάρκεια ενημέρωσης των πολιτικών συντακτών.

Εν όψει της αυριανής Συνόδου Ενέργειας, υπογράμμισε ότι θα είναι μία πολύ σημαντική συνεδρίαση αναφορικά με την ανησυχία που κυριαρχεί στην Ευρώπη για την ενέργεια το επόμενο διάστημα.

Share This