Πλεύρης: ”Ανοιχτό το ενδεχόμενο για διαγραφή των προστίμων στους άνω των 60 ετών που εμβολιάστηκαν”

Πιθανότητες να διαγραφούν τα πρόστιμα σε πολίτες άνω των 60 ετών, οι οποίοι τελικά εμβολιάστηκαν, έδωσε ο υπουργός Υγείας, Θάνος Πλεύρης, σύμφωνα με τα όσα ανακοίνωσε το πρωί της Τετάρτης 14 Σεπτεμβρίου.

Αντιθέτως, ο ίδιος εμφανίστηκε αρνητικός σχετικά με την επιστροφή των ανεμβολίαστων υγειονομικών στην εργασία τους, υπογραμμίζοντας ότι μέχρι τις 31 Δεκεμβρίου θα παραμείνουν σε αναστολή, ωστόσο, το μέτρο θα επαναξιολογηθεί στο τέλος του χρόνου.

«Ανάλογα με την πορεία της πανδημίας θα πάρουμε και τις ανάλογες αποφάσεις. Θα ήθελα να μην παραμείνουν στο εθνικό σύστημα υγείας, αλλά στην επαναξιολόγηση όλα θα μπουν στο τραπέζι».

Ταυτοχρόνως, ο υπουργός Υγείας, αναφερόμενος στο νέο θεσμό του προσωπικού γιατρού, ανακοίνωσε δωρεάν προληπτικές εξετάσεις των πολιτών με την πρώτη επίσκεψη. Να σημειωθεί ότι, σύμφωνα με τον κ. Πλεύρη, μέσα σε ένα μήνα οι εγγραφές για τον προσωπικό γιατρό ξεπέρασαν τα τρία εκατομμύρια, ενώ οι συμμετέχοντες γιατροί είναι περισσότεροι από 3.200.

Τελευταία Νέα

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.