«Η ανάπτυξη που έχουμε τώρα, όπου η πρόβλεψη της Κομισιόν για το 2022 είναι πάνω από 4%, θα ήταν στην πράξη πάνω από 6% ή κοντά στο 7% αν δεν είχαμε αυτές τις τρελές τιμές του φυσικού αερίου. Αυτή λοιπόν η ανάπτυξη δεν έτυχε, αλλά είναι αποτέλεσμα κυβερνητικών πολιτικών».

Στην παραπάνω τοποθέτηση προχώρησε μεταξύ άλλων, ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών Θόδωρος Σκυλακάκης, κατά τη διάρκεια ενημερωτικής εκδήλωσης που οργάνωσε στον Πύργο το Οικονομικό Επιμελητήριο, σε συνεργασία με το υπουργείο Οικονομικών και την Ειδική Υπηρεσία Συντονισμού του Ταμείου Ανάκαμψης, για τις ευκαιρίες και τις προοπτικές του «Ελλάδα 2.0».

Όπως εξήγησε, «αυτή η ανάπτυξη δεν προέρχεται κατά κύριο λόγο από την εσωτερική κατανάλωση, αλλά προέρχεται από τις εξαγωγές, τον τουρισμό και τις επενδύσεις, όπου μετά τα μέτρα που πήραμε για την αλλαγή του επιχειρηματικού περιβάλλοντος και των κινήτρων, έχουμε πλέον ένα μεγάλο κύμα επενδύσεων στη χώρα μας».

Πιο συγκεκριμένα, τόνισε πως «επενδύσεις, εξαγωγές, τουρισμός και εμπιστοσύνη, οδήγησαν σε ραγδαία αύξηση του ΑΕΠ, με την οποία καλύπτουμε τον πόνο που προκαλούν το φυσικό αέριο και ο διεθνής πληθωρισμός».

Share This