Διαφοροποιήσεις σε ότι αφορά τον τρόπο καταβολής των τελών κυκλοφορίας με το μήνα εξετάζει το υπουργείο Οικονομικών. Στόχος να δοθεί η δυνατότητα στους ιδιοκτήτες των οχημάτων να μπορούν να τα κυκλοφορήσουν νωρίτερα σε σχέση με προηγούμενες χρονιές.

Συγχρόνως, η ΑΑΔΕ διενεργεί ελέγχους τόσο για το τρέχον έτος όσο και για τα προηγούμενα προκειμένου να διαπιστώσει αν υπάρχουν απλήρωτα τέλη κυκλοφορίας, ανασφάλιστα οχήματα και εικονικές ακινησίες αυτοκίνητων. Στην περίπτωση που εξακριβωθούν αυτά, οι ιδιοκτήτες – εκτός από τα πρόστιμα – δεν θα μπορούν να κάνουν μεταβίβαση του οχήματος.

Έως τώρα, οι ιδιοκτήτες ΙΧ είχαν τη δυνατότητα να προχωρούν την Άνοιξη σε μερική καταβολή των τελών κυκλοφορίας προκειμένου μπορέσουν να θέσουν σε κυκλοφορία το όχημα τους για συγκεκριμένο χρονικό διάστημα πληρώντας τέλη για τους μήνες που τα χρειάζονται.

Ένα από τα σενάρια που το υπουργείο Οικονομικών εξετάζει, είναι η μονιμοποίηση του συγκεκριμένου μέτρου ή τουλάχιστον, η ενεργοποίηση του να γίνεται νωρίτερα από τον Απρίλιο, όπως συμβαίνει έως τώρα.

Με βάση το ισχύον καθεστώς για την άρση ακινησίας (τα τελευταία δύο χρόνια η κατάθεση των πινακίδων γίνεται ψηφιακά) χρονικής διάρκειας 1 μηνός, καταβάλλεται το 1/12 των αναλογούντων στο όχημα ετήσιων τελών κυκλοφορίας, για την άρση ακινησίας χρονικής διάρκειας 2 μηνών, καταβάλλονται τα 2/12 του ποσού των αναλογούντων στο όχημα ετήσιων τελών κυκλοφορίας, για την άρση ακινησίας χρονικής διάρκειας 3 μηνών, καταβάλλονται τα 3/12 του ποσού των αναλογούντων στο όχημα ετήσιων τελών κυκλοφορίας, κ.α..

* με πληροφορίες από το ERTNEWS.GR

Share This