Πολύ μικρές χαρακτήρισε τις πιθανότητες για διακοπές ρεύματος ή ρεύμα με «δελτίο» o υπουργός Ενέργειας, Κώστας Σκρέκας.

«Στη ζωή και όταν μαίνεται ένας πόλεμος συμβατικός και ενεργειακός, κανείς δεν μπορεί να αποκλείσει τίποτα, αλλά επαναλαμβάνω ότι είναι πολύ μικρές αυτές οι πιθανότητες, σχεδόν μηδενικές», τόνισε ο υπουργός. «Και στις αιχμές θα έχουμε ρεύμα και φυσικό αέριο και έχουμε κάνει ό,τι πρέπει ώστε η Ελλάδα να μην έχει μεγάλο κίνδυνο να έχουμε ‘’δελτίο’’ όπως το λέτε εσείς», είπε ο κ. Σκρέκας τονίζοντας ότι η Ελλάδα αντιμετωπίζει το μικρότερο ρίσκο σε σχέση με την επάρκεια ενέργειας.

Παράλληλα, αναφέρθηκε και στο πρόγραμμα επιδότησης για ηλιακούς θερμοσίφωνες. Το πρόγραμμα για το οποίο ο υπουργός δεν είπε περισσότερες λεπτομέρειες, αναμένεται το επόμενο διάστημα.

Τέλος, μιλώντας στην τηλεόραση του ΣΚΑΪ και την εκπομπή Σήμερα, ο κ. Σκρέκας αναφέρθηκε ακόμη στο πρόγραμμα για την τοποθέτηση 250.000 φωτοβολταϊκών έως το τέλος του χρόνου το οποίο απευθύνεται σε νοικοκυριά, αγρότες και επαγγελματίες. Από τα 250.000 πάνελ, περίπου τα μισά θα τοποθετηθούν στις στέγες νοικοκυριών και τα υπόλοιπα θα αφορούν αγρότες και επαγγελματίες.

Share This