EISPRAXIS: Έρχεται τσουνάμι αυτόματων κατασχέσεων

Πρεμιέρα για το  «EISPRAXIS», το νέο ηλεκτρονικό «όπλο» της ΑΑΔΕ το οποίο από τα μέσα Οκτωβρίου και θα «τρέχει» σε όλες τις Εφορίες και τα Εισπρακτικά Κέντρα της χώρας.
Με το νέο ηλεκτρονικό όπλο ο εισπρακτικός μηχανισμός θα έχει πρόσβαση σε όλα τα δεδομένα τα οποία αντλούνται από τα πληροφοριακά συστήματα της ΑΑΔΕ, το Taxis, το Taxisnet, το ICISnet, το Elenxis, καθώς και από τρίτους (Κτηματολόγιο, πιστωτικά ιδρύματα, συμβολαιογράφους, Χρηματιστήριο, Εργάνη, ΓΕΜΗ κ.ά.).

Μέσω του EISPRAXIS δημιουργείται ηλεκτρονικός φάκελος για κάθε οφειλέτη ο οποίος θα περιλαμβάνει πληροφορίες και στοιχεία για τις οφειλές του, τα εισοδήματα, τα περιουσιακά στοιχεία του, τις συναλλαγές του. Ο οφειλέτης θα παρακολουθείται σε πραγματικό χρόνο και ανάλογα με τη συμπεριφορά του το EISPRAXIS θα ενεργοποιεί αυτόματες κατασχέσεις τραπεζικών λογαριασμών και περιουσιακών στοιχείων, πλειστηριασμούς και συμψηφισμούς επιστροφών φόρων με οφειλές. Επίσης μέσω του ηλεκτρονικού εργαλείου θα αξιολογείται η οικονομική δυνατότητα του οφειλέτη για την αποπληρωμή του χρέους και θα αποστέλλονται ηλεκτρονικά μηνύματα τακτοποίησης της εκκρεμότητας και προειδοποιήσεις για λήψη αναγκαστικών μέτρων.