”Καλάθι του νοικοκυριού”: Στόχος η εξασφάλιση των βασικών προϊόντων στους ευάλωτους

Στην τηλεόραση της ΕΡΤ φιλοξενήθηκε σήμερα το πρωί ο υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων, Άδωνις Γεωργιάδης. Βασικό θέμα συζήτησης το ”καλάθι του νοικοκυριού”, το οποίο και θα τεθεί σε εφαρμογή με στόχο να πάρουν ”ανάσα” οι πολίτες ελέω της ακρίβειας που πλήττει την αγορά τους τελευταίους μήνες.

”Το καλάθι του νοικοκυριού θα ανανεώνεται κάθε εβδομάδα ενώ οι καταναλωτές θα ενημερώνονται ηλεκτρονικά για τις τιμές”, δήλωσε ο κ. Γεωργιάδης και προσέθεσε ότι θα ανανεώνεται κάθε εβδομάδα.

Οι καταναλωτές θα έχουν την ευκαιρία να ενημερώνονται ηλεκτρονικά για τις τιμές, όπως αυτές διαμορφώνονται μέσα από μία σχετική ψηφιακή εφαρμογή του υπουργείου Ανάπτυξης.

”Η κάθε αλυσίδα μπορεί να ακολουθήσει την πολιτική που θέλει. Εμείς θα διαφημίζουμε κάθε μέρα τα καλάθια του νοικοκυριού στην κάθε αλυσίδα, αναλόγως των επιλογών που θα κάνει κάθε αλυσίδα, αφού θα έχει τη μεγαλύτερη διαφήμιση και τη μεγαλύτερη πελατεία. Θα αφήνουμε το ανταγωνισμό των μεταξύ τους να δουλέψει και γι’ αυτό άλλωστε πήρε και έγκριση από την Επιτροπή Ανταγωνισμού, διότι οι περί ανταγωνισμού νόμοι ισχύουν στο ακέραιο και στο καλάθι του νοικοκυριού”. υπογράμμισε ο Άδωνις Γεωργιάδης.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.