Η EUROCERT επαληθεύει τις περιβαλλοντικές δηλώσεις της Σωληνουργεία Κορίνθου

Οι Περιβαλλοντικές Δηλώσεις (EPD) τεσσάρων ομάδων προϊόντων της εταιρίας Σωληνουργεία Κορίνθου επαληθεύτηκαν από την EUROCERT και καταχωρήθηκαν στην πλατφόρμα του International EPD System®, σύμφωνα με τις απαιτήσεις αυτού, καθώς και του προτύπου EN 15804 και των ισχυ-όντων κανόνων για τα εν λόγω προϊόντα.

Όπως αναφέρει η ανακοίνωση, η Σωληνουργεία Κορίνθου δεσμεύεται να συνεισφέρει θετικά στην ενεργειακή μετάβαση μέσα από τεχνολογικές λύσεις που επιτρέπουν την αυξανόμενη χρήση ανανεώσιμων πηγών στο ενεργειακό μείγμα και της μείωσης του αποτυπώματος άνθρακα των παραγωγικών της δραστηριοτήτων.

Οφείλουμε να υπογραμμίσουμε ότι η Περιβαλλοντική Δήλωση Προϊόντος (EPD) είναι ένα ανεξάρτητα επαληθευμένο και καταχωρημένο έγγραφο που μεταφέρει διαφανείς και συγκρίσιμες πληροφορίες σχετικά με τις περιβαλλοντικές επιπτώσεις των προϊόντων στον κύκλο ζωής. Αυτές οι δηλώσεις παρέχουν ένα αξιόπιστο, σχετικό, διαφανές, συγκρίσιμο και επαληθεύσιμο περιβαλλοντικό προφίλ και επισημαίνουν φιλικά προς το περιβάλλον προϊόντα με βάση τις εκτιμήσεις του κύκλου ζωής (LCA), σύμφωνα με τα διεθνή πρότυπα και τα ποσοτικά περιβαλλοντικά δεδομένα.