Θέλεις να κάνεις αίτηση για το ΚΕΑ – Διάβασε τον τρόπο

ΚΕΑ – Η ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ ΤΗΣ ΑΙΤΗΣΗΣ

 

Φιλοθέη Μακριδάκη-Φοροτεχνικός

 

Το εισόδημα του νοικοκυριού κατά τους τελευταίους έξι μήνες πριν την υποβολή της αίτησης, δεν μπορεί να υπερβαίνει το εξαπλάσιο του εγγυημένου ποσού για κάθε τύπο νοικοκυριού:

Το εγγυημένο ποσό ορίζεται ως ακολούθως:

200 ευρώ το μήνα για μονοπρόσωπο νοικοκυριό

100 ευρώ για κάθε επιπλέον ενήλικο μέλος

50 ευρώ για κάθε ανήλικο μέλος

Το εξαμηνιαίο εισόδημα δεν μπορεί να υπερβαίνει το ποσό των 5.400 ευρώ, ανεξαρτήτως του αριθμού των μελών του νοικοκυριού.

Δηλαδή, ακόμα και στην περίπτωση νοικοκυριού που αποτελείται π.χ. από 10 ενήλικα μέλη . Η συνολική φορολογητέα αξία της ακίνητης περιουσίας του νοικοκυριού δεν πρέπει να υπερβαίνει στο σύνολο της το ποσό των 90.000 ευρώ για το πρώτο άτομο, προσαυξανόμενη κατά 15.000 ευρώ για κάθε πρόσθετο μέλος του νοικοκυριού και με συνολικό ανώτατο όριο για κάθε ωφελούμενη μονάδα έως 150.000 ευρώ.

Ανώτατο Μηνιαίο Ποσό Εισοδηματικής Ενίσχυσης

Το ανώτατο μηνιαίο ποσό της εισοδηματικής ενίσχυσης είναι 200 € για ένα άτομο

Συν 100 € για τον/την σύζυγο ή/και για κάθε ενήλικο μέλος (άνω των 18)

Επιπλέον συν

50 € για κάθε ανήλικο μέλος

100 € για το πρώτο ανήλικο τέκνο σε μονογονεϊκή οικογένεια

100 € για κάθε απροστάτευτο τέκνο

Αιτήσεις για το πρόγραμμα μπορούν να υποβληθούν ηλεκτρονικά, είτε μέσω των Δήμων, είτε μέσω των Κέντρων Κοινότητας ή από τους αιτούντες απευθείας, συμπληρώνοντας την αίτηση που διατίθεται ηλεκτρονικά στην ιστοσελίδα www.keaprogram.gr.

Η προθεσμία για τη διαδικασία υποβολής αιτήσεων είναι ανοιχτή και η αίτηση μπορεί να υποβληθεί καθ’ όλη τη διάρκεια εφαρμογής του προγράμματος.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.