Τεχνικό briefing για τη διαδικασία αιτήσεων για επιχορηγήσεις στον τομέα των Μέσων Μαζικής Ενημέρωσης

Την Τετάρτη 7 Δεκεμβρίου το Γραφείο του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου στην Ελλάδα διοργανώνει υβριδική τεχνική ενημέρωση για εκπροσώπους ΜΜΕ, σχετικά με την διαδικασία αιτήσεων για την υποβολή προτάσεων για επιχορηγήσεις για τη συγχρηματοδότηση επικοινωνιακών δράσεων με στόχο την προώθηση και τον πολλαπλασιασμό της καλύτερης κατανόησης του ρόλου και των δημοκρατικών αξιών του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου στον τομέα των Μέσων Μαζικής Ενημέρωσης ενόψει των Ευρωπαϊκών εκλογών 2024.

Στο briefing θα συμμετέχουν οι αρμόδιοι συνάδελφοι της Γενικής Διεύθυνσης Επικοινωνίας του ΕΚ (DGCOMMAntonio Leon (Mονάδα Yπηρεσιών Μέσων Ενημέρωσης) και Maria Saura Moreno (Οικονομική Υπηρεσία).

Πότε: Τετάρτη 7 Δεκεμβρίου, 10.00-12.00 (ώρα Ελλάδας)

Πού: Γραφείο του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου στην Ελλάδα (Λεωφόρος Αμαλίας 8, είσοδος από Ξενοφώντος 2) – με φυσική παρουσία και διαδικτυακά

Σε ποιους απευθύνεται: Δημοσιογράφους και εκπροσώπους ΜΜΕ (νομικό, οικονομικό, εμπορικό, τεχνικό τμήμα) που προτίθενται να υποβάλουν αιτήσεις για το νέο πρόγραμμα επιχορηγήσεων δράσεων ΜΜΕ του ΕΚ.

Για τη συμμετοχή σας απαιτείται απάντηση στο παρόν email με τα ονοματεπώνυμα και τις ιδιότητες όσων θα συμμετάσχουν από το μέσο το οποίο εκπροσωπείτε έως την Τρίτη 6 Δεκεμβρίου στις 15:00Παρακαλούμε να επισημάνετε εάν προτίθεστε να παρακολουθήσετε το briefing στο Γραφείο μας ή διαδικτυακά, ώστε να σας σταλεί ο σύνδεσμος σύνδεσης.

Το briefing θα πραγματοποιηθεί στα αγγλικά.

Για την είσοδό σας στο κτίριο είναι απαραίτητη η επίδειξη αστυνομικής ταυτότητας.

Περισσότερες Πληροφορίες

Η Γενική Διεύθυνση Επικοινωνίας (DG COMM) του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου έχει ανακοινώσει τη δημοσίευση νέων προσκλήσεων υποβολής προτάσεων για επιχορηγήσεις για τη συγχρηματοδότηση επικοινωνιακών δράσεων με στόχο την προώθηση και τον πολλαπλασιασμό της καλύτερης κατανόησης του ρόλου και των δημοκρατικών αξιών του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου στον τομέα των Μέσων Μαζικής Ενημέρωσης (πρακτορεία ειδήσεων, τηλεόραση, ραδιόφωνο, διαδικτυακά μέσα και έντυπος Τύπος, εθνικής ή περιφερειακής εμβέλειας) ενόψει των Ευρωπαϊκών εκλογών 2024.

Τα έργα πρέπει να υποβάλλονται σύμφωνα με τις απαιτήσεις της πρόσκλησης υποβολής προτάσεων για επιχορηγήσεις στην κατηγορία των μέσων ενημέρωσης, η οποία δημοσιεύθηκε στις 27 Οκτωβρίου 2022, με καταληκτική ημερομηνία υποβολής προτάσεων τις 26 Ιανουαρίου 2023 (18.00 ώρα Ελλάδας).

Το μέγιστο ποσοστό συγχρηματοδότησης των έργων είναι 70% του συνόλου των επιλέξιμων δαπανών της δράσης. Η διάρκεια των έργων θα είναι κατ’ ελάχιστο όριο έξι (6) μήνες, κατ’ ανώτατο όριο δεκαέξι (16) μήνες μεταξύ 1ης Σεπτεμβρίου 2023 και 31ης Δεκεμβρίου 2024, με ημερομηνία έναρξης το αργότερο την 31η Δεκεμβρίου 2023.

Οι αιτήσεις για επιχορήγηση θα πρέπει να υποβληθούν σε αυτόν τον σύνδεσμο. Η πρόσκληση υποβολής προτάσεων, τα έντυπα αίτησης που πρέπει να συμπληρωθούν και όλα τα σχετικά έγγραφα είναι διαθέσιμα σε αυτή τη σελίδα.