Ικανοποίηση του ΕΣΠ για την παρέμβαση του υπ. Οικονομικών προς τις τράπεζες

Σύμφωνα με τη σχετική ανακοίνωση,

”Το δυσμενές οικονομικό περιβάλλον που διαμορφώνουν ο υψηλός πληθωρισμός και το ενεργειακό ζήτημα, απαιτούν πρωτοβουλίες και ενέργειες ανακούφισής τους, μέσω περισσότερων ρυθμίσεων δανείων, με την αξιοποίηση του εξωδικαστικού συμβιβασμού, τη στήριξη των ενήμερων δανειοληπτών, την αύξηση των επιτοκίων καταθέσεων και τη μείωση των προμηθειών στις τραπεζικές εργασίες.

Εξαιρετικά κρίσιμο όμως παραμένει για το ελληνικό επιχειρείν το ζήτημα της χορήγησης ρευστότητας, σε μεγαλύτερο εύρος επιχειρήσεων, για τη συνέχιση της λειτουργίας τους και τη διατήρηση των θέσεων εργασίας. Η βελτίωση της πρόσβασης τους στη χρηματοδότηση αποτελεί βασική προϋπόθεση για το στόχο αυτό.

Ιδιαίτερα σήμερα που πρέπει να αντιμετωπίσουν τις προκλήσεις της ψηφιακής και πράσινης μετάβασης μέσα σε ένα παγκοσμιοποιημένο ανταγωνιστικό περιβάλλον, μετά από δώδεκα και πλέον χρόνια κρίσης, καλούμε Πολιτεία και Τράπεζες να ανταποκριθούν στις απαιτήσεις των καιρών, να δουν το μέλλον των επιχειρήσεων μέσα από το πρίσμα των δυνατοτήτων και του βιώσιμου πλάνου τους και όχι στείρα μέσα από τα απογοητευτικά νούμερα των τελευταίων ετών, που έχει δημιουργήσει το μεταβαλλόμενο οικονομικό περιβάλλον.”