Ψηφιακή Αναβάθμιση ΜΜΕ: Που οφείλεται η χαρακτηριστική καθυστέρηση της καταβολής των vouchers;

Στα μέσα του τρέχοντος έτους, το υπουργείο Ψηφιακής Διακυβέρνησης προχώρησε στην ανακοίνωση ενός προγράμματος το οποίο είχε ως στόχο την ψηφιακή αναβάθμιση μικρομεσαίων επιχειρήσεων, όπως επίσης και Μέσων Μαζικής Ενημέρωσης.

Με αυτό το τρόπο επιχειρήσεις που εντάσσονται στο ευρύ φάσμα κλάδων της οικονομίας και των ΜΜΕ θα εκσυγχρόνιζαν την παραγωγική και εμπορική τους λειτουργία, θα αναβάθμιζαν σταδιακά το τρόπο επικοινωνίας και συνεργασίας εισάγοντας νέες μορφές υβριδικής εργασίας, θα ψηφιοποιούσαν τις ηλεκτρονικές τους συναλλαγές και θα αύξαναν το επίπεδο ασφάλειας των συναλλαγών τους.
Η διαδικασία θα ολοκληρωνόταν μέσω της κατάθεσης των vouchers στις επιχειρήσεις, ώστε να λάβουν το ποσό το οποίο κατανάλωσαν για την βελτίωση του ψηφιακού τους εξοπλισμού.
Η αρχική ενημέρωση έκανε λόγο για καταβολή των επιταγών (vouchers) στα τέλη του Οκτωβρίου. Φυσικά κάτι τέτοιο δεν συνέβη, με αποτέλεσμα να υπάρξει επαναπρογραμματισμός για τα τέλη του Νοεμβρίου.
Μόνο που ούτε τότε οι επιχειρήσεις έλαβαν τα απαραίτητα vouchers, γεγονός που προκαλεί πολλά ερωτηματικά σε σχέση με την εν γένη διαδικασία.
Πηγές του υπουργείου Ψηφιακής Διακυβέρνησης πλέον καλούν τις επιχειρήσεις να κάνουν υπομονή έως και το τέλος του τρέχοντος έτους, με την 30η Δεκεμβρίου να αποτελεί την πιθανότερη ημερομηνία, ώστε να ολοκληρωθεί η διαδικασία.
Αξιοσημείωτο το γεγονός πως όλα αυτά αποτελούν ανεπίσημες ενημερώσεις των αρμοδίων, καθώς επί του παρόντος το υπουργείο Ψηφιακής Διακυβέρνησης δεν έχει προβεί σε κάποια επίσημη τοποθέτηση επί του θέματος.