Klarna: H«Νοσταλγία» ως βασικό θέμα αγορών για το 2022

Την πρώτη της ετήσια έκθεση, υπό την ονομασία «The Checkout», η οποία παρουσιάζει μια ανασκόπηση των καταναλωτικών τάσεων το τελευταίο έτος παρουσίασε η Κlarna

Το καλάθι αγορών των καταναλωτών παγκοσμίως το 2022, απεικονίζει την «Νοσταλγία» ως κυρίαρχο θέμα της χρονιάς, καθώς τα προϊόντα εμπνευσμένα από τον 18ο αιώνα έως τις αρχές του 2000 έχουν σημειώσει σημαντική αύξηση πωλήσεων.

Η ερευνήτρια ανάλογων τάσεων, Agus «The Algorythm» Panzoni συνεργάστηκε με την Klarna στην έκθεση, στην οποία αποτυπώνεται η λαχτάρα για πιο ευτυχισμένες, πιο ξέγνοιαστες στιγμές ως κινητήριος δύναμη πίσω από αυτές τις τάσεις.

Πίσω από την κυρίαρχη τάση της νοσταλγίας για το 2022, η Klarna έχει εντοπίσει πέντε διαφορετικές παγκόσμιες τάσεις. Η πρώτη τάση, «Vintage tech», αναφέρεται σε προϊόντα με απλούστερη και πιο αξιόπιστη τεχνολογία, όπως τα ενσύρματα ακουστικά, τα οποία αυξήθηκαν σε πωλήσεις παγκοσμίως κατά 317% (Φεβρουάριος 2022) σύμφωνα με τον δείκτη αγορών της Klarna, και τα τηλέφωνα τύπου Flip που αυξήθηκαν κατά 81% (Αύγουστος 2022). Η «Υπερ-θηλυκότητα», συμπεριλαμβανομένων των Barbiecore, Bimbocore και Balletcore είναι η δεύτερη τάση η οποία οφείλεται στην αύξηση των πωλήσεων των ροζ προϊόντων (126%, Αύγουστος, 2022), των παπουτσιών στυλ μπαλαρίνας (93%, Μάιος, 2022) και των διακοσμητικών διαμαντιών για τα νύχια (55%, Ιούνιος , 2022). Οι υπόλοιπες τρεις τάσεις είναι αποτέλεσμα των καταναλωτών που αναζητούν έμπνευση για αγορές σε προηγούμενες δεκαετίες: Tο «Y2K» με είδη μόδας από τις αρχές της δεκαετίας του 2000, η «Αντικουλτούρα» άμεσα συνδεδεμένη με νεανικά κινήματα και μουσικά είδη των δεκαετιών του ’80, του ’90 και του ’00 όπως το Goth, το Grunge και το Pop-punk και το «Regencycore» με στυλ εμπνευσμένα από την Βικτωριανή περίοδο.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.