Τροχαίο στο Βουκουρέστι σε τουριστικό λεωφορείο με Έλληνες

Ένα θανάσιμο τροχαίο δυστύχημα με τουριστικό λεωφορείο με Έλληνες επιβαίνοντες σημειώθηκε σήμερα στο κέντρο του Βουκουρεστίου, ανέφεραν το ελληνικό υπουργείο Εξωτερικών ακαι μέσα ενημέρωσης.

Σύμφωνα με ανακοίνωση του ελληνικού υπουργείου Εξωτερικών, επρόκειτο για έναν τουριστικό λεωφορείο με 47 Έλληνες επιβαίνοντες και έναν Έλληνα οδηγό. Κατόπιν ενημέρωσης του Τμήματος Εκτάκτων Περιστατικών του υπουργείου Εσωτερικών της Ρουμανίας, 24 από τους επιβαίνοντες μεταφέρθηκαν σε τοπικά νοσοκομεία για εξέταση και ενδεχόμενη παροχή πρώτων βοηθειών, ανέφερε το ελληνικό ΥΠΕΞ, σημειώνοντας ότι τρεις από τους τραυματίες νοσηλεύονται σε σοβαρή κατάσταση. Ένας επιβάτης του λεωφορείου κατέληξε. Οι υπόλοιποι επιβάτες έχουν μεταφερθεί σε ξενοδοχείο.

Το ρουμανικό υπουργείο Υγείας, σύμφωνα με το ρουμανικό πρακτορείο ειδήσεων Agerpres, ανέφερε ότι ένας άνθρωπος έχασε τη ζωή του και ένας ακόμη τραυματίστηκε σοβαρά στο τροχαίο που σημειώθηκε σήμερα στο Πέρασμα Ουνίρι της ρουμανικής πρωτεύουσας. «Είκοσι ένας άνθρωποι τραυματίστηκαν, ένας νοσηλεύεται σε σοβαρή κατάσταση και ένας πέθανε», ανέφερε το ρουμανικό υπουργείο.

Από τις πρώτες πληροφορίες φαίνεται ότι το λεωφορείο παραβίασε το όριο ύψους δρόμου στο κέντρο της ρουμανικής πρωτεύουσας και προσέκρουσε σε μεταλλική δοκό για τη σήμανση.

Ένα λεωφορείο που μετέφερε 47 Έλληνες επιβάτες προσέκρουσε σε φράγμα περιορισμού ύψους στην πρωτεύουσα της Ρουμανίας, αφήνοντας ένα άτομο νεκρό και περισσότερους από 20 τραυματίες, ανακοίνωσαν οι αρχές, σύμφωνα με το Associated Press.

Πηγή:amna.gr

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.