Προ των πυλών διπλή αύξηση συντάξεων μέχρι το τέλος του μήνα

Διπλή αναμένεται να είναι η αύξηση που θα δουν οι συνταξιούχοι στα τέλη του μήνα.

Αναλυτικότερα, η αύξηση αυτή θα δοθεί στα τέλη Ιανουαρίου για τις συντάξεις του Φεβρουαρίου και μάλιστα θα είναι διπλή. Αυτό διότι θα δοθεί αναδρομικά και το ποσό του Ιανουαρίου.

Σε παράδειγμα που αναφέρει η ιστοσελίδα ertnews.gr , ένας συνταξιούχος ο οποίος λαμβάνει σύνταξη 700 ευρώ, θα έχει μηνιαία αύξηση 54 ευρώ. Ακολούθως, στο τέλος του μήνα θα λάβει 108 ευρώ, καθώς θα λάβει και το ποσό που αντιστοιχούσε στον Δεκέμβρη.

Οφείλουμε να σημειώσουμε πως η αύξηση αυτή αφορά τόσο το εθνικό κομμάτι της σύνταξης όσο και το ανταποδοτικό, ενώ αφορά και στις αναπηρικές συντάξεις και στις συντάξεις των ανασφάλιστων υπερηλίκων του ΟΠΕΚΑ, ενώ συμπαρασύρει και κάποια αναπηρικά επιδόματα, τα οποία προκύπτουν ως ποσοστό της εκάστοτε σύνταξης.

Τελευταία Νέα

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.