”Κόκκινη κάρτα” στους αξιωματούχους της Pfizer από την Ευρωβουλή

Μέτωπο με την Pfizer φαίνεται πως είναι έτοιμη να ανοίξει η Ευρωβουλή.

Πιο συγκεκριμένα, επιτροπή COVI του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου αποδέχθηκε χθες πρόταση για τον αποκλεισμό των αξιωματούχων της Pfizer από το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο. Αιτία αποτέλεσε η έλλειψη διαφάνειας της εταιρείας στις συμβάσεις αγοράς εμβολίων κατά τη διάρκεια της πανδημίας.

Αυτό σημαίνει επί του πρακτέου πως, τόσο εκπρόσωποι της αμερικανικής φαρμακευτικής εταιρείας Pfizer, όσο ακόμα ο διευθύνων σύμβουλός της Άλμπερτ Μπουρλά θα μπορούσαν σύντομα να μην έχουν πρόσβαση στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο, έπειτα από αίτημα της ομάδας των Πρασίνων να απαγορευτεί η είσοδος των εκπροσώπων της Pfizer.

Επικεφαλής της συγκεκριμένης ενέργειας, αποτέλεσε ο Γάλλος ευρωβουλευτής Μισέλ Ριβασί. Κατά της πρότασης ψήφισαν το Ευρωπαϊκό Λαϊκό Κόμμα (ΕΛΚ) και την Ανανεωτική Ευρώπη.

Η Διάσκεψη των Προέδρων των Επιτροπών θα γνωμοδοτήσει μετά την ψηφοφορία, εξετάζοντας διάφορες επιλογές, όπως για παράδειγμα τη διάρκεια του αποκλεισμού, αν η κύρωση θα ισχύσει μόνο για τον Μπουρλά ή για όλους τους εκπροσώπους της Pfizer ή αν θα διατηρηθεί καθόλου.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.