Απαράδεκτοι οι Έλληνες οδηγοί! Πίνουν και μιλάνε στο κινητό «με το πόδι στο πάτωμα»

Είναι γεγονός πλέον ότι η πλειονότητα των Ελλήνων οδηγών νομίζουν ότι είναι «Σουμάχερ» και οι (κατά γενική ομολογία) άθλιοι δρόμοι της χώρας μας είναι η πίστα της Μόντζα!

Με αυτή την παράλογη… λογική, δύο άνθρωποι χάνουν τη ζωή τους κι άλλοι δύο τραυματίζονται σοβαρά καθημερινά στους δρόμους. Σύμφωνα δε με τα επίσημα στατιστικά στοιχεία της ΕΛ.ΑΣ. 

  • Το 2022 ολοκληρώθηκε με συνολικά 11.177 τροχαία ατυχήματα να καταγράφονται από τις κατά τόπους Διευθύνσεις Τροχαίας, κάτι που σημαίνει περίπου 30 περιστατικά ημερησίως. 
  • Εξ αυτών τα 600 ήταν θανατηφόρα, με 637 συμπολίτες μας να αφήνουν την τελευταία τους πνοή στην άσφαλτο. 
  • Άλλοι 631 τραυματίστηκαν σοβαρά (σ.σ. κάποιοι ακρωτηριάστηκαν, κάποιοι άλλοι έμειναν ανάπηροι και κάποιοι ταλαιπωρήθηκαν ακόμη και για μήνες σε νοσοκομεία – κέντρα αποκατάστασης). 

Την ίδια ώρα, είναι απίστευτο ότι οι τροχονόμοι σε όλη την επικράτεια βεβαιώσαν 247.507 παραβάσεις για υπέρβαση των ορίων ταχύτητας, δηλαδή περισσότερες από 678 κλήσεις ημερησίως. Επίσης μέσα στο 2022 βεβαιώθηκαν 24.019 παραβάσεις για οδήγηση υπό τη επήρεια αλκοόλ (σ.σ. κάτι περισσότερο από 65 κλήσεις ημερησίως), αρκετές εκ των οποίων σε βαθμό πλημμελήματος, με την Τροχαία να «ξηλώνει» πινακίδες κυκλοφορίες, να αφαιρεί διπλώματα, να «σηκώνει» οχήματα με γερανούς και να στέλνει οδηγούς στο αυτόφωρο. 

Όμως και οι… εξαρτημένοι από το κινητό τους τηλέφωνο δεν είναι ούτε λίγοι, ούτε πολλοί! Είναι πάρα πολλοί, έστω και αν ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας σε έρευνά του έχει τονίσει ότι ο οδηγός που κάνει χρήση του κινητού την ώρα που οδηγεί έχει τέσσερις φορές περισσότερες πιθανότητες να εμπλακεί σε τροχαίο ατύχημα. 

Πίνακες τροχαίων ατυχημάτων 2022

Συνολο 13.791
Νεκροί 637
Βαριά τραυματίες 631
Ελαφρά τραυματίες 12.523

Πίνακες τροχαίων παραβάσεων 2022

Υπερβολική ταχύτητα 247.507
Κατανάλωση αλκοόλ 24.019

 

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.