O Τζόνσον έφυγε αλλά τα σκάνδαλα τον… κυνηγάνε!

Πρωταγωνιστής σε ένα ακόμα σκάνδαλο κατάφερε να γίνει ο πρώην πρωθυπουργός της Βρετανία, Μπόρις Τζόνσον, αυτή τη φορά με συμπρωταγωνιστή τον επικεφαλής του μεγαλύτερου και παλαιότερου κρατικού δικτύου στον κόσμο, Ρίτσαρντ Σαρπ, ο οποίος υποστήριξε ότι ο ρόλος που διαδραμάτισε στην έγκριση του δανείου των 800.000 λιρών για τον πρώην πρωθυπουργό δεν ήταν άλλος παρά μόνο να «συστήσει έναν παλιό φίλο» που επιθυμούσε να βοηθήσει ως εγγυητής.
Το αποτέλεσμα ήταν μετά τις «φιλικές συστάσεις» από το πρώην τραπεζικό στέλεχος σε Goldman Sachs και JP Morgan, ο πρώην πρωθυπουργός να πρότεινε τον Σαρπ για τη θέση του προέδρου του BBC. Για την ιστορία να πούμε ότι ο «παλιός φίλος» και εγγυητής για το επίμαχο δάνειο είναι ο Σαμ Μπλιθ, ένας πολυεκατομμυριούχος Καναδός επιχειρηματίας και μακρινός ξάδελφος του Βρετανού πρώην πρωθυπουργού.
Οι αποκαλύψεις έφεραν τους Εργατικούς στα «κάγκελα» ζητώντας κοινοβουλευτική έρευνα, με τον πρωθυπουργό Ρίσι Σούνακ να επιμένει ότι η διαδικασία διορισμού του Σαρπ ήταν αυστηρή και ανεξάρτητη και τον Τζόνσον με το γνώριμό του ύφος, να χαρακτηρίζει «ανοησίες» όσα γράφονται.

 

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.