Με ένα «κλικ» δείτε την εικόνα του ασφαλιστικού σας βίου

Η ψηφιοποίηση του ΕΦΚΑ θα αλλάξει τη ζωή των ασφαλισμένων, αφού μαζί με το νέο Ολοκληρωμένο Πληροφοριακό Σύστημα (ΟΠΣ) θα δώσει τη δυνατότητα πρόσβασης σε μια «αξονική τομογραφία» της λειτουργίας του ΕΦΚΑ.

Η διαδικασία ψηφιοποίησης όλων των αρχείων του ΕΦΚΑ αλλά και η δημιουργία του Ολοκληρωμένου Πληροφοριακού Συστήματος βρίσκονται στην τελική ευθεία, με στόχο οι 88 διαφορετικές βάσεις δεδομένων του φορέα να διαλειτουργούν μεταξύ τους, όπως επίσης και τα συστήματα του ΚΕΑΟ να επικοινωνούν με τα υπόλοιπα συστήματα του ΕΦΚΑ.

Μέσω της ηλεκτρονικής πλατφόρμας myteka.gov.gr, παρέχεται εξατομικευμένη πληροφόρηση και με το πάτημα ενός κουμπιού οι 165.000 ασφαλισμένοι που έχουν ενταχθεί στο ΤΕΚΑ ενημερώνονται με μια ματιά και το σύνολο των εισφορών που έχουν καταβληθεί από τους ίδιους ή/και τον εργοδότη τους, ενώ με την πάροδο των ετών θα βλέπουν σε πραγματικό χρόνο το ιστορικό των εισφορών τους, την κίνηση του ατομικού τους λογαριασμού, καθώς και τις αποδόσεις των επενδύσεών τους.

Με τη διάθεση του myTEKA, παρέχεται στους ασφαλισμένους ένα εργαλείο ενημέρωσης και ταυτόχρονα αξιολόγησης και ελέγχου, που προσφέρει, με απόλυτη διαφάνεια, εποπτεία της μελλοντικής τους σύνταξης.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.