Ο Μακρόν επιβίωσε στο… θρίλερ και κοιτάζει την επόμενη μέρα

Καταψηφίστηκαν στη γαλλική Εθνοσυνέλευση οι δύο προτάσεις μομφής σε βάρος της κυβέρνησης του Εμανουέλ Μακρόν για το νομοσχέδιο που επιβάλλει την αύξηση του ορίου συνταξιοδότησης στα 64 έτη.

Τα γαλλικά ΜΜΕ έκαναν λόγο για «πύρρειο νίκη», όσο τα ποσοστά δημοφιλίας του Μακρόν πέφτουν συνεχώς.

Η πρόταση μομφής του αριστερού Liot δεν εγκρίθηκε για 9 ψήφους κι ήταν αυτή που είχε τις περισσότερες πιθανότητες να κερδίσει τον μεγαλύτερο αριθμό ψήφων. Αντιθέτως, η πρόταση της ακροδεξιάς Λεπέν κέρδισε μόνο 94 ψήφους από τις 287 που απαιτούνταν για την έγκριση.

Σε περίπτωση που υπερψηφιζόταν μια πρόταση μομφής τότε θα έπρεπε να παραιτηθεί η πρωθυπουργός Ελιζαμπέτ Μπορν και να ακυρωθεί το προεδρικό διάταγμα.

Εφόσον λοιπόν ο Γάλλος πρόεδρος Εμανουέλ Μακρόν επιβίωσε στο… θρίλερ, θα τοποθετηθεί αύριο, Τετάρτη, για τα όσα διαδραματίζονται το τελευταίο διάστημα.

Ο Μακρόν θα παραχωρήσει απευθείας συνέντευξη στους τηλεοπτικούς σταθμούς TF1 και France 2 TV, αύριο στις 13:00 τοπική ώρα (14:00 ώρα Ελλάδας),

Θυμίζουμε πως μεταρρύθμιση του συνταξιοδοτικού, που προβλέπει την αύξηση του ορίου συνταξιοδότησης από τα 62 στα 64 έτη, υιοθετήθηκε οριστικά χθες, Δευτέρα, μετά την ενεργοποίηση του άρθρου 49.3 του Συντάγματος που παρακάμπτει την ψηφοφορία στην Εθνοσυνέλευση και αφού η κυβέρνηση επέζησε των προτάσεων μομφής εναντίον της.