Τσιάρας: «Έως και ισόβια για κλοπή και κλεπταποδοχή σιδηροδρομικού υλικού»

Στην αυστηροποίηση των διατάξεων για το αδίκημα της κλοπής και κλεπταποδοχής σιδηροδρομικού υλικού, αναφέρθηκε σε συνέντευξή του ο Κώστας Τσιάρας.

Πιο αναλυτικά, μιλώντας στο Πρώτο Πρόγραμμα της ΕΡΤ ο Υπουργός Δικαιοσύνης, σημείωσε ότι ενδεχομένως θα υπάρξει πρόβλεψη ακόμα και για ισόβια κάθειρξη, υπό προϋποθέσεις.

Βάσει όσων έχουν προαναγγελθεί ήδη από τον κ. Γεραπετρίτη, από εδώ και στο εξής αυτή η κλοπή γίνεται κακούργημα και οι κλεπταποδόχοι τιμωρούνται με ανάλογο τρόπο, ανέφερε ο κ. Τσιάρας.

«Τελειώνουμε λοιπόν με τις “ποινές χάδια” οι οποίες δυστυχώς επιβάλλονταν και κόστισαν και στην ασφάλεια, αλλά ενδεχομένως και στη ζωή δεκάδων συνανθρώπων. Πλέον θα αντικατασταθούν με ποινές που, θα υπάρχει νομίζω πρόβλεψη ότι όταν το ατύχημα αφορά σε απώλεια ανθρώπινων ζωών και θα προβλέπεται μέχρι και ισόβια κάθειρξη. Προετοιμάζονται οι διατάξεις είναι σχεδόν έτοιμες, νομίζω ότι τις επόμενες μέρες θα τις δούμε στο ελληνικό Κοινοβούλιο» είπε χαρακτηριστικά ο κ. Τσιάρας.

Σε ερώτηση που δέχθηκε εάν μπορεί να φτάνουν οι ποινές και τα ισόβια, ο κ. Τσιάρας υπογράμμισε πως «όταν η κλοπή μπορεί να αφορά απώλεια ανθρώπινων ζωών, ενδεχομένως θα πρέπει να αντιμετωπιστεί και με αυτόν τον τρόπο, από εκεί και πέρα θα υπάρξει μεγάλος χρόνος κάθειρξης».

«Όλα αυτά είναι διατάξεις που επεξεργαζόμαστε, είμαστε κοντά στην ολοκλήρωσή τους, βεβαίως σε συνεργασία πάντα με το αρμόδιο υπουργείο και στο επόμενο χρονικό διάστημα θα τα δούμε» συμπλήρωσε επίσης.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.