Στο Δημοτικό Θέατρο Πειραιά, σε τελετή που διοργάνωσε το Πανεπιστήμιο Πειραιώς, τη Δευτέρα 26 Ιουνίου, αναγορεύτηκε ο Μιχαήλ Τσαμάζ, πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος του Ομίλου ΟΤΕ, σε επίτιμο διδάκτορα του Τμήματος Οργάνωσης και Διοίκησης Επιχειρήσεων του Πανεπιστημίου.
Η τελετή ξεκίνησε με την προσφώνηση από τον πρύτανη του Πανεπιστημίου Πειραιώς, καθηγητή Μιχαήλ Σφακιανάκη, και ακολούθησε η παρουσίαση του έργου του τιμωμένου (Laudatio) από τον πρόεδρο του Τμήματος Οργάνωσης και Διοίκησης Επιχειρήσεων, καθηγητή Δημήτριο A. Γεωργακέλλο.
Ο πρύτανης του Πανεπιστημίου Πειραιώς, στην εναρκτήρια ομιλία του, ανέφερε μεταξύ άλλων: «Η επιτιμοποίηση είναι μια πράξη ύψιστης τιμής που επιφυλάσσει το Πανεπιστήμιο για όσους έχουν τη μέγιστη προσφορά στην κοινωνία, την οικονομία και τη χώρα. Ο Μιχαήλ Τσαμάζ, με πράξεις και αξίες που κωδικοποιούνται σε ένα σύστημα βέλτιστων πρακτικών με καθοδηγητική αξία για την κοινωνία, συνιστά μάθημα και αποτελεί πηγή έμπνευσης για όλους εμάς αλλά πρωτίστως για τους φοιτητές μας, καθώς έδειξε σε όλο τον κόσμο, πόσα είμαστε ικανοί να κάνουμε και τι είδους επιτεύγματα είναι ικανή η Ελλάδα να πετύχει. Η εμπνευσμένη επιχειρηματικότητά του, σε συνδυασμό με το σημαντικό κοινωνικό έργο του, συνέβαλλαν στην κοινωνική ανάπτυξη και συνοχή της πατρίδας μας. Γι’ αυτή τη συνολική του προσφορά στην ελληνική οικονομία, τη σημαντική προσφορά στην ελληνική κοινωνία αλλά και την καθοριστική συμβολή του στην ανάδειξη της ελληνικής επιχειρηματικότητας, απονέμουμε σήμερα στον χαρισματικό ηγέτη, τον τίτλο του επίτιμου διδάκτορα του Πανεπιστημίου Πειραιώς».
Η τελετή αναγόρευσης ολοκληρώθηκε με την ομιλία του τιμωμένου, ο οποίος ευχαρίστησε θερμά το Πανεπιστήμιο και το Τμήμα για την τιμή που του επιφύλαξαν και ανέφερε ότι μαθήματα για τη ζωή και την επιχειρηματικότητα διδασκόμαστε κάθε ημέρα, ήδη από τα παιδικά μας χρόνια. Από την πατρική μας οικογένεια, από τα σχολεία που φοιτούμε, από τα παιχνίδια με τους φίλους μας, από τους δασκάλους και τους καθηγητές μας στο πανεπιστήμιο, από τη δική μας οικογένεια αργότερα, από τα παιδιά μας. «Το ταλέντο είναι σημαντικό, αλλά δεν είναι αρκετό», ανέφερε. «Πολλοί έχουν ταλέντο, λίγοι καταφέρνουν να γίνουν κορυφαίοι στο είδος τους. Η ειδοποιός διαφορά είναι η στάση μας. Η εξάσκηση, η δέσμευση, η δουλειά. Η επιθυμία να γινόμαστε καλύτεροι, και να μαθαίνουμε συνεχώς». Σημείωσε πως η πορεία προς την επιτυχία, επαγγελματική και προσωπική, είναι γεμάτη δυσκολίες και εμπόδια, όμως η δύναμη της ομάδας, το αίσθημα της ευθύνης, η αφοσίωση στο στόχο και η συλλογική δουλειά, δημιουργούν τις προϋποθέσεις για να επιτευχθεί το σπουδαίο, το καλό, το μεγάλο.







