Κ. Χατζηδάκης: Κάθε δημόσιος υπάλληλος θα έχει μία αύξηση 70 ευρώ

Με το νομοσχέδιο που θα καταθέσουμε προς ψήφιση εντός του Ιουλίου κάνουμε πράξη τη δέσμευσή μας, να στηρίζουμε έμπρακτα το διαθέσιμο εισόδημα και να μειώσουμε τη φορολογική επιβάρυνση για νοικοκυριά και επιχειρήσεις, όταν μας το επιτρέπουν τα δημόσια οικονομικά» ανέφερε ο Υπουργός Εθνικής Οικονομίας και Οικονομικών Κωστής Χατζηδάκης κατά τη συνεδρίαση της Βουλής για τις προγραμματικές δηλώσεις της κυβέρνησης.

Αύξηση 70 ευρώ μηνιαίως σε κάθε δημόσιο υπάλληλο προβλέπει το νέο μισθολόγιο ,έρχονται αυξήσεις στο επίδομα τεκνών από 20 έως 50 ευρώ, ενώ το επίδομα για θέση ευθύνης αυξάνεται κατά 30%. Αυτά είναι μερικά από τα βασικά οφέλη του νέου συστήματος αμοιβών στο Δημόσιο που θα ισχύει από 1 Ιανουαρίου 2014.

Όπως εξήγησε ο υπουργός Εθνικής Οικονομίας, ο μέσος δημόσιος υπάλληλος θα έχει όφελος που θα ανέρχεται σε 1.292 ευρώ μικτά τον χρόνο.

Ενώ, αν συνυπολογιστούν και οι επιπλέον αυξήσεις ή απαλλαγές που εφαρμόζονται από το 2023 (κατάργηση ειδ. εισφοράς αλληλεγγύης, κατάργηση ειδικής εισφοράς 1% υπέρ του Ταμείου Πρόνοιας Δημοσίων Υπαλλήλων κλπ.) τότε το όφελος για το μέσο δημόσιο υπάλληλο αυξάνεται σε 2.084 ευρώ μικτά το χρόνο! Σε αυτό το πλαίσιο, κάθε δημόσιος υπάλληλος θα έχει μία αύξηση 70 ευρώ μηνιαίως, το επίδομα τέκνων αυξάνεται από 20 έως 50 ευρώ, και το επίδομα θέσης ευθύνης αυξάνονται 30%.

Επιπλέον, προωθούνται ειδικές ρυθμίσεις μισθολογικών αυξήσεων για τα στελέχη των ενόπλων δυνάμεων και των σωμάτων ασφαλείας, και για τα μέλη Διδακτικού και Ερευνητικού Προσωπικού των Πανεπιστημίων.

Σύμφωνα με τον κ. Χατζηδάκη «οι δημόσιοι υπάλληλοι που θα ωφεληθούν αναλογικά περισσότερο θα είναι οι χαμηλόμισθοι, εκείνοι που έχουν παιδιά και όσοι λαμβάνουν επίδομα θέσης ευθύνης!»

Τελευταία Νέα

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.