Ο Πάπας Φραγκίσκος ζητεί από την Ευρώπη να ανοίξει την αγκαλιά της και να δείξει κατανόηση και αλληλεγγύη.
Από το 1914, η Καθολική Εκκλησία γιορτάζει την “Παγκόσμια Ημέρα Προσφύγων και Μεταναστών” την τελευταία Κυριακή του Σεπτεμβρίου, με τον εφετινό εορτασμό να συμπίπτει με την άφιξη δεκάδων χιλιάδων μεταναστών στην Ευρώπη.
Ο Ποντίφικας δήλωσε ότι “Η μετανάστευση πρέπει να είναι μια ελεύθερη επιλογή και ποτέ η μοναδική διέξοδος. Η δυστυχία, η ακραία φτώχεια, οι πόλεμοι και η κλιματική κρίση αναγκάζουν πολλούς ανθρώπους να εγκαταλείψουν τις εστίες τους. Για αυτό και όλοι καλούμαστε να υποδεχθούμε αυτούς τους ανθρώπους και να ενθαρρύνουμε τις κοινότητες μας να τους αγκαλιάσουν”.
Αξίζει να αναφερθεί ότι μόνο στην Ιταλία, από την αρχή του έτους έχουν φτάσει περισσότεροι από 132.000 άνθρωποι, με την Λαμπεντούζα έχει δεχθεί τον μεγαλύτερο αριθμό.
Ενώ τέλος, σύμφωνα με τον ΟΗΕ, περίπου 2,6 εκατομμύρια άνθρωποι έχουν διασχίσει τη Μεσόγειο από το 2014 και περισσότεροι από 29.000 άνθρωποι έχουν χάσει τη ζωή τους.







