Βορίδης: ”Η κυβέρνηση δεν έχει αντιδικία με καμία ομάδα”

Να συμμετάσχουν όλες οι πλευρές σε μια παραγωγική και εποικοδομητική συζήτηση, ζήτησε για την αντιμετώπιση της οπαδικής βίας ο υπουργός Επικρατείας Μάκης Βορίδης, με συνέντευξή του στον τηλεοπτικό σταθμό «Mega», με την ταυτόχρονη διευκρίνιση ότι η κυβέρνηση δεν έχει αντιδικία με καμία ομάδα.

Αναλυτικώς, με την Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου «δίδεται η δυνατότητα, με Υπουργική Απόφαση, να παίρνονται πρόσθετα μέτρα -πέραν, δηλαδή, του αγώνα ποδοσφαίρου κεκλεισμένων των θυρών μέχρι το Φεβρουάριο-, να υπάρχουν εξειδικευμένες αποφάσεις εκεί που κρίνει ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη μαζί με τον αρμόδιο υπουργό Αθλητισμού. Το πλαίσιο αυτό το φτιάξαμε γιατί μπορεί και πρέπει να γίνεται εκτίμηση της επικινδυνότητας. Την εκτίμηση επικινδυνότητας δεν την κάνω εγώ, την κάνουν οι αρμόδιες αστυνομικές αρχές. Πού υπάρχει αυξημένος κίνδυνος επεισοδίων, αυξημένος κίνδυνος συγκρούσεων, ώστε να μην έχουμε επανάληψη αυτού του περιστατικού», εξήγησε ο υπουργός Επικρατείας.

Με την παράλληλη επισήμανση ότι δεν γίνεται «να μαζευόμαστε όλοι παρέα, οι δημοσιογράφοι, η ομάδα, αθλητικοί παράγοντες και να κάνουμε μια κουβέντα για την επικινδυνότητα. Αυτό είναι ευθύνη και αρμοδιότητα της Ελληνικής Αστυνομίας, οι άνθρωποι ξέρουν να κάνουν τη δουλειά τους, παίρνουν τις αποφάσεις που πρέπει να πάρουν».

Τελευταία Νέα

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.