Μπάιντεν: Δεν υπάρχει «καμία αμφιβολία» ότι ο Τραμπ υποστήριξε μια εξέγερση

Ο Αμερικανός πρόεδρος Τζο Μπάιντεν τόνισε χαρακτηρισιτκά πως δεν υπάρχει «καμία αμφιβολία» ότι ο προκάτοχός του Ντόναλντ Τραμπ υποστήριξε μια εξέγερση, αλλά ότι εναπόκειται στη δικαιοσύνη να αποφανθεί εάν αυτό θα του στερήσει τη δυνατότητα να είναι υποψήφιος στις προεδρικές εκλογές του 2024.

Αναλυτικότερα, ο ίδιος σε δημοσιογράφους στη διάρκεια του ταξιδιού του στο Ουισκόνσιν, δήλωσε ότι «Είναι αυταπόδεικτο. Τα είδατε όλοι. Εάν εμπίπτει στην 14η Τροπολογία (του Συντάγματος των ΗΠΑ) ή όχι, αυτό θα αφήσουμε να το κρίνει το δικαστήριο». Συμπληρώνοντας ότι «Σίγουρα, όμως, υποστήριξε μια εξέγερση. Δεν υπάρχει αμφιβολία επ’ αυτού. Καμία απολύτως!»

Με αυτόν τον τρόπο, ο πρόεδρος των ΗΠΑ σχολίασε την απόφαση του Ανωτάτου Δικαστηρίου του Κολοράντο για αποκλεισμό του Τραμπ από την διεκδίκηση της προεδρίας των ΗΠΑ λόγω του ρόλου του στην επίθεση υποστηρικτών του στο Καπιτώλιο την 6η Ιανουαρίου του 2021.

Τελευταία Νέα

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.